Tuesday, May 31, 2011

dont look down to bicycle..

siapa tak pernah naik basikal??tipulah kalau tak pernah..basikal ni bagus tau kalau nak kuruskan badan..macam pak saudara aq..dulu berat 100 kg lebih...sekarang 8o lebih sahaja...tapi makan pon kena jaga juga..yang aq tak sangka punggung dy kecil betul..

walaupun aq boleh naik motor pergi kedai,aq prefer naik basikal lagi..sebab lagi senang dan no minyak..kawan kawan aq kebanyakan kata malulah naik basikal,tak mature lah..hello,,dulu sebelum korang naik motor,korang naik basikal kaki empat kan..tak payah nak moden sangat..

tapi ada juga orang kata berbasikal perlukan bajet yang tinggi..maybe dorang dah mind set perlukan kasut,jaket,jersi,sarung tangan,topi keledar dan calf guard..tu kalau jalan besar iyelah..takkan setakat nak pergi kedai kat depan dress macam tu...haha


teringat atlet ni dia sanggup teruskan kayuh walaupun paha dah tertusuk kayu trek...tapi sayang dah kahwin..huhu

kalau aq redah pakai selipar saja..kalau ada yang kata tak mature lah,,biarlah nampak tak mature..nampak muda sikit dan tak ada orang berani nak dekat..itukan keselamatan juga...ayah aq pergi sembahyang jumaat naik basikal,so ayah aq tak mature lah macam itu..haha
kawasan rumah aq berbukit..so,memang sedaplah berkayuh..
rasa nak tanggal kaki ini..

5 comments:

ZIPPO MILLER said...

ayat : "sayang dah kawin" Best hahhahah

Kakzakie said...

Jangan tak percaya kakak tak pandai naik basikal tau. Apa lagi motor. Anak-anak kakak semua pandai naik basikal even yg 8 tahun. Bahkan anak kakak yg 12 tahun pun dah mula pandai naik motor. Mamanya teramatlah takut....

bunga said...

hahahha..tappi masih ada koata g kan,,hahaa

Aimi dan Pakcik Hashim said...

apa kaitan matang dengan naik basikal?

cik mun said...

mun dah lama xnaik basikal..