Sunday, June 5, 2011

im curious..

entahlah aq rasa sekarang ini aq tak berapa nak dengar sangatlah pasal masjid kristal ini..dah lama tak pergi sana..last pergi 2008..tak tahulah pula kalau orang terengganu selalu dengar pasal masjid kristal..
time dulu pergi dekat terengganu state public library,taman tamadun islam..

lagipon around the area of masjid kristal juga..


kami pergi dulu pon sebab ada kenduri dekat area sana...alang alang...
time aq pergi tu,ada sepasang pengantin nikah dekat situ,crowded lah..dan masa tu still under construction sebab masa itu baru buka area itu..sekarang lebih cantik kot..i guess...

gambar tak terang sebab dulu kan guna kamera fon biasa saja..ok,itu saja yang aq hairan dan tertanya tanya..korang rasa??..

14 comments:

RedVixen said...

last pegi pun tahun 2009. pastu dah xtau apa cerita...

dayah SnoW Heuka said...

huhu.. dayah lagi terok lom pernah g lagi adehhh =,=

nurul aina said...

last g kt masjid kristal nie last year dgn kwn2...x ade ape yg berubah pun kt sne...still the same...rse nye skrg still sme kot.....and tmpt nie jd tmpuan bila time cuti...mmg crowded dgn org luar la...

Temuk said...

Assalamu'alaikum
Thanks from Pak Temuk for visiting his blog. Haven't been to Masjid Kristal. Haven't been to East Coast for so many, many years already. Walau dah masuk usia emas, nak kuatkan semangat mamandu kereta utk ke sebelah situ nanti.

puteri cahaya. said...

thanks follow puteri.. keep visit my blog ya dear!.. thanks!!.. http://ainblogger.blogspot.com/2011/06/monday-morning.html

bunga said...

xprnah p lgi..heehehh

cik tehaa said...

hehe..xpenah pegi lagi masjid ni.. klu ckp psl terenganu, tau masjid terapung je la.. tp skrg ni, merata tempat ada masjid ala2 terapung sikit ni.. hehe..

nway, nak ckp thanks jadi follower.
anda yg ke 100! wahhh.. :)

ayie said...

alhamdulillah sampai ke masjid terapung.. sangat-sangat cantik.. orang cakap situ tak boleh solat.. tapi bila tengok betol boleh je siap ada wat akad nikah lagi

k a k L a m p said...

pnh gak p time bljaq dulo.. mcm2 cite kot org dok cite psl masjid ni... pelik pon ade gak

IFA Athirah said...

haah kn.mcm dh lame x dgr khabar msjid di sana (ganu) http://www.geekintherainbow.blogspot.com/

Belleza~ said...

su tak pernah lg pergi masjid kristal :(

Sky8Men said...

ape yg plik plak..?

si cantik sally said...

hehe,sally x tahu pon mane tmpat ni..x pnah gi

CikHaniBhulat said...

hani pernah g trenggahu kecik2 dulu..tu pon jiran bw..masjid ni pon xde lagi..xpernah pergi pon =] jom pergi dlm mmpi mlm nie