Tuesday, June 7, 2011

jangan pandang tepi..

first time buat entri lepas subuh..tadi tengok jpbc the series..teringin pula share kisah ini..

ingat lagi time sekolah rendah ada tuisyen malam kat sekolah..sekolah dekat jalan kaki saja,tapi dah malam malam aq naik basikal..ingat tak pasal entri ini..aq memang dari dulu berbasikal..biasanya aq pergi dengan kawan aq sorang..

tapi malam itu,aq pergi sorang saja sebab kawan aq tak pergi pulak..memang takutlah sebab kena lalu jalan hutan..

masa on the way ke sekolah aq perasan ada sebuah kereta lalu sebelah aq lepas itu siap tanya aq..

hai,sorang saja ke?tak takut ke malam malam ini..

aq senyap saja dan tak pandang langsung empunya suara itu..aq jenis tak suka layan orang tak kenal..lepas itu,kereta itu terus pergi..aq pandang lah juga tempat driver..tak nampak ada orang pon,takkan orangnya kecik..

dalam kepala fikir macam macam dah,,tapi fikir positif..mujur aq tak pandang tepi..


agak agaknya macam ini ke muka driver tu??takkan come sangat..ni cousin aq..orang penang..

5 comments:

Kakzakie said...

Yang come tu mesti main powder sebotol sebab nak main hantu-hantu :)

Anak Wak Mail said...

seramnnya..kena tak pandang tepi??kalau tak dah boleh tumpang org tu..cepat sikit sampai rumah..hehe

KAMIHIDUP said...

wahaaa.

azila said...

heheh..abisla bedak tu sayang.tp xper..kalo nak solat kena wangi2..heheh

acuyuhan said...

@Anak Wak Mailxbloeh nak tumpang la sebab naik basikal