Friday, June 17, 2011

mesin rumput jom

sekarang rumah aq tengah bising sebab kiri kanan ada orang mesin rumput..yela rumah sebelah taman,memang banyak kemuncup..

tiba tiba teringat dekat cousin aq ni kat penang..kami dan keluarga pak saudara pergi rumah dia..singgah bermalam..

lepas tu,mak dia suruhla dia belajar mesin rumput dengan pak saudara..lepas tu boleh ajar mak dia pula..

nak dijadikan cerita,rumah dia tak ada peralatan mesin rumput,yang adanya mesin rumput saja..lepas itu,guna apa yang ada saja lah..satu tips ni ..


clue

-penutup kepala dan mata tak ada,so ganti dengan topi keledar
-kasut but tak ada,ganti dengan sarung guni

kreatif betul pak saudara aq,guna barang terpakai saja..

erm macammana lah rupa mak dia mesin rumput nanti,dahla dengan berpurdah nye..
alhamdulillah..

6 comments:

Mak Kucing........ said...

wowww..... Innovative lah....

el-janna said...

e klaka la

sugar2 kapas strawberry said...

mmglah kerja pakcik kat sini mencuci dan menyapu dan mesin rumput tapi yg sadisnya bila kdg2 jumaat time mmg xde kelas pagi bising giker kot..hahaha.terganggu tdo

AW said...

hi friend,
you are tagged here I wanna Get Lost [in Love] with You ... !!
on my friends finding friday's post. thanks for joining me last week,do come; check and comment ..
Love
3yesha

Kakzakie said...

Baguslah janji keselamatan terjaga. Pakai purdah pun bagus selain tak kena percikan rumput terlindung cahaya matahari. Bagus....

Anak Wak Mail said...

oh..bijak2x..hehe..rajin2 lah mesin rumput supaya tak jadi cam lalang..hihi..=)