Sunday, June 5, 2011

minat ke sejarah

korang minat ke sejarah..kalau dulu time sekolah subjek sejarah selalu dapat D,kalau nasib baik dapatlah C..huhu..tak minat wei..tak tahu kenapa..

kalau esok nak exam sejarah,buka buku sejarah mesti mengantuk..yelah sejarah kan kena faham dan kena baca..kalau PMR dulu senanglah sebab objektif..time SPM amik qa siap kena tulis essei lagi..aq tengok essei orang lain panjang gila,aq punya cotet saja..aq pon bukan jenis reti buat ayat..

sebab tu ada orang cakap kalau kita tak boleh tidur,bacalah buku sejarah,gerenti sleepy..jadi wei aq try..kalau pergi tenpat tempat bersejarah pon just pergi then ambil gambar..bukan nak baca sejarah tempat itupon..


dulu akak aq ada sorang belajar dekat perak,,alang alang singgah kellie castle,tak silap aq dekat dengan kuil apa nama entah...

suka pula tengok kellie castle ini sebab klasik..tapi tak siap habis bina..kalau benda yang menarik macam kellie castle ni minatlah juga nak tahu nya..

dulu geografi PMR pon aq tak berapa minat sebab banyak sangat peta nak kena ingat..kalau banyak sangat benda yang sama tapi berbeza nak kena ingat,aq kaji aq buat formula aq sendiri..

tapi tak minat tak minat pon kita kena belajar juga..try buat terbaik..

10 comments:

Freaky said...

subjek sejarah memang tak suka sejak dari sekolah lagi. x penah dapat A

cik pha said...

sejatah bezzzzzzzzz heee

Srikandi Cinta said...

Hehehe.. lain pulak bagi sy, sy subjek sejarah la paling minat, subjek fevret lg tu, time tgahari bdk2 ngntuk dlm kelas pun sy steady je bce buku sejarah .. x tau nape :) hee~

Jijimon said...

huuuu history..
lets be gone be bygone..
sooo buke teks sejarah..
eemmm still ade lg
suke bace sejarah melake ^^..
dpt A emmm NOTTTT!!!!

nawal addina said...

hehehe , sej not bad laa . oke ape :)

math tak best !! -.-

Norazlin Nordin said...

ak mmg bodo sejarah..tp time pmr dpt A...spm tataw la lg~

acuyuhan said...

@Srikandi Cintaim speechless..bgos lar..troskan

acuyuhan said...

@nawal addinasaya lbh suka math..x bosan sebab kira kira..mncabar..

acuyuhan said...

@Norazlin Nordinbgos lar spm pmr xpenah dpt A,,dpt B itupon ok gle

BloomSyaz said...

for me . sjara antra yg plink snank . tpi sy ta minat nux blaja sjara dlm negara . sy lbey sukew blaja sjara luar negara . lgi bez . math plink susaa ya amat .
-ikhlas dri budax form2- kah3