Wednesday, June 8, 2011

my wan my hero

aq still di kampung..ingatnya balik hari rupanya tidur satu malam,,lepas ni nak pergi kuala sentul then back home..

wan aq tak larat tak larat pon dia nak lah tolong tok aq kupas nyior..

situasi pertama my wan my hero

semalam mak ayah aq bawa lah tok aq yang kena kayap tu pergi klinik,tinggallah aq dan wan aq..aq tido lah..lepas itu aq terjaga sebab mak ayah balik,masa nak buka pintu itu,nampak pula wan aqdok berjaga sebelah pintu..

wan : acu,hang tido ke tadi
acu : ha'ah wan,awatnya
                   wan : tadi aq rebah hang tak sedar ka?

rupanya.wan aq dalam tak larat berjalan tu,sanggup pula dia mengangkat tilam bawa masuk rumah sebab time tu dah mendung..
teruk betul cucu dia ni..punya dia taknak menyusahkan aq,..patutlah dia dok berjaga tepi pintu rupanya letih..
oh wan ku..

situasi kedua my wan my hero..


aq tengah surfing kat bawah rumah,tiba tiba 

                    wan : tok,hang pi amik tisu sat..
tok : awatnya??
                             wan : aq nak pi buang katak puru ni..

aq dengar terus aq lari..sebab katakpuru itu dok area aq jugak..kiranya dia nak selamatkan cucu dia yang teruk daripada kataklah....

                               wan : acu,hang pi bukak pintu nu..
acu : ya ya..
               wan : acu,hang pi katup 
                       pintu balik semula
                     acu : pulak dah,awat wan..
                            wan : aq tak larat dah nak kejar 
                                    katak tu,asyik ligan saja..

wan aq sanggup pergi kejar katak tu..jauh juga taw..yelah dengan tangan sebelah tisu sebelah lagi pegang tongkat..best juga aq jadi cucu tunggal for rigt now..

wan semoga panjang umor..

5 comments:

taliff said...

Atuk memang akan sayang kepada cucunya~~~^^

~♥ iella ♥~ said...

Teringat arwah Wan...sama sygkn cucu..


http://fadthnwan.blogspot.com/

Raji and Yeen said...

huhu T.T sedihnya baca..
betapa sygnya seorang atuk kt cucunya.. huhu kau bertuah merasa ada atuk ;)
semoga umurnya panjang, amin

Maya Lisa said...

hero maya, daddy maya !

Maya Lisa said...

Maya sayang ayah maya !