Friday, July 8, 2011

jom gardening

tadi lepas breakfast,tak tahu nak buat apa,pergi lah luar kejap tolong mak..nak bersihkan kawasan rumah saja..
yelah ahad ni ada event kat rumah..yang bersepah nye daun daun gugur saja..sapu sapu kutip kutip masuk plastik hitam..then siram pokok..senang saja..dapat mengeluarkan peluh..

 nak share lah antara pokok bunga mak..macam macam jenis ada..

Add caption

kenanga..


bunga pisang kot


ulam raja..nak makan petik saja

misai kucing..teh misai kucing utk diabetes 

kaktus

ros

orked kot
ni baru pokok bunga di depan rumah..kat belakang belum lagi..belakang rumah macam daun pandan,kunyit..sayur sayur lah..
kalau nak letak semua gambar pokok bunga,,memang tak larat..

bagus berkebun sebab pokok pokok tu boleh berzikir untuk kita..

aq pon tak ingat semua nama pokok bunga sebab bagi aq lebih kurang saja..kalau kita nak tanam,kita kena jaga elok elok,kalau tak kita berdosa..sebab tu housewife macam mak aq suka menanam..

9 comments:

Anum said...

bestnya, rajin ur mom kan

Che' said...

niceee.. mmg chantek.. umah pon beso~

BudakKacaMata said...

cntik btol pokok2 tue..especially orkid tuh!

acuyuhan said...

@Che'x besar pon..umah tepi taman

acuyuhan said...

@BudakKacaMatahuhu..my mom fanatik kt orked..siap buat rumah orked lg

acuyuhan said...

@Anumhousewife katakn..rjinlh..

♥ aeryn ♥ said...

bestnyer...

ainaa.syafiqah27 said...

cantik bungga2 nie...

cik nana said...

bukan bunga pisang la..tu bunga dedap. hehe ;)