Sunday, July 31, 2011

kebuntuan nak masak apa untuk sahur??

sahur malam ni sahur pertama bagi umat islam yang menyambut bulan ramadhan esok..so mestilah nak masak yang sedap sedap kan buat hidangan keluarga..
aq tak kisah makan apa,kalau makan oat pon dah cukup..tapi kalau dah banyak hidangan depan mata makan sajalah..

biasanya orang panaskan saja makan malam untuk bawa ke sahur..takpon buat salad kentang ni..


aq tak buat pon,,just bagi idea..salad ni akak aq buat untuk supper hari tu..sedap kalau makan dengan roti then letak sauce..
just guna ubi kentang,bawang,lada hitam,mayonis...

rebus ubi kentang ikotlah berapa biji
potong dadu
potong shallot kecik kecik
then gaullah semua dengan black pepper and mayonis..
cubalah..resepi ni kalau tak rajin,,kalau malas lagi minum sky juice saja..niat jangan lupa wajib..kalau tak tak sah..kalau takut lupa niatlah untuk sebulan..
hepi fasting tomorrow

sempena bulan ramadhan ni nak mohon maaf andai penulisan ni pernah mengguris hati readers semua..even tak pernah face to face..

8 comments:

cemomoi said...

mata asik pejam je, nak makan pon tak syok... layan pon dah cukup

sugar2 kapas strawberry said...

ala2..mash potato.cuma tak mash je..hehhe

Wanzi said...

Selamat menjalani ibadah puasa dan semoga penghayatan Ramadan kali ini lebih baik berbanding sebelumnya kerana kita tidak mengetahui, adakah kita masih ada peluang untuk bertemu Ramadan seterusnya. Wassalam

pyqa rahman :) said...

macam sedap! nak try lah nnty :)

btw,selamat berpuasa darl :)

Kepala Manchiss said...

salam ramdhan

Chutra Padi said...

Salam ramadhan :)

Rihan said...

slmt b'pose...

AdaNaz87 said...

nampak simple tapi mesti sedap kan? dah lame tak makan ubi. =." selamat berpuasa! ((;