Tuesday, July 5, 2011

melentur buluh biarlah dari rebungnya

sukalah budak budak,,nak nak kalau budak tu pakai skirt ropol ropol,,tutu..

tutu sekarang pon orang buat tempahan sebab cute..lepas tu ambil gambar,buat kenangan bila besar nanti..

tengoklah budak budak kat tom tom bak..semua seksi dan bergaya...besar nanti macam manalah..

even mak saudara aq yang berpurdah pon dia pakaikan anak anak dia seksi dan bergaya sebab besar nanti confirm kena ikut jejak mak dia..huhu

seksi sampai terlondeh si husna ni
dulu kerja kat taska,suka tengok baju budak budak..cantik belaka,,
aq lebih suka pakaikan budak budak ni skirt sebab senang nak pakai dan tanggal..

conversation between my friends and i
masa ni nak beli untuk guru yg nak beranak

acu : nak pilih seluar ke skirt?
a    : seluarlah sebab tak tahu lagi boy ke girl..
acu : skirtlah sebab aq suka
a    ; yelah,besar nanti kena raped

gulp..speechless aq..memang ada betul cakapnya..sebab tu kena didik anak seiring dengan agama kan..
husna pon lebih banyak skirt dari seluar..

lepas ni aq tak dapat dah jaga husna sebab kami kena balik kampung selalu..tok masih edah,digalakkan tak boleh keluar rumah..

7 comments:

Kakzakie said...

Mendidik anak bukan saja sebaik dia melihat dunia bahkan sebaik kita tahu ia dalam rahim kita lagi. Insya-Allah kalau diamalkan kita pun tidak ada masalah bila dia besar kelak...

zarazueyin said...

suka jgk tgk bdk2 kecik pakai skirt :)

Lilynn Sazlin said...

miss. banyak lagi taw baju2 budak yg cute2 sgt. tak semestinya skirt. kadang2 legging belang2 pon comel. hihi.. :)

Idah said...

mmg cute bangat kalu budak2 comel pakai skirt aka blaus...

acuyuhan said...

@Lilynn Sazlinyup legging belang2 lagi comel

acuyuhan said...

@Kakzakieyup sebab tu pernan ibu bapa penting

acuyuhan said...

@Idahcomel tapi dorg cepat panas nanti