Tuesday, July 26, 2011

shy shy cat

malu malu kucing bukan manusia saja yang malu..rupanya kucing pon malu bergambar..semalam dok kampung sembang sembang pasal kucing..tup tup tok aq cerita yang ada rumah hujung tu siap buat taman kucing lagi..
kami pon nak tengoklah..akak aq yang beriya..aq follow saja..yela biasa kucing dilepaskan,tapi kucing kucing ni di sangkarkan..

dorang pon bela ikan juga..
patutla dorang sangkarkan kucing sebab nanti hilanglah ikan ikan ni.. 

besar sangkar ni..2 tingkat..siap ada tangga..
 bahagian atas biasanya ibu ibu kucing yang lepak..dua emak satu ayah tapi ayah dah hilang..sian mak mak bosan..bahagian bawah tempat main anak anak..

cute dorang main hide and seek dalam terowong ni..

tiba tiba ternampak kucing yang lain sikit warna..cantik kelabu..
kami tak puas nampak kami pon

dapat tangkap gambar dekat..tapi tak pandang
kami masih tak puas hati..kami pon

slumber buka masa tu tuan kucing ni tak ada...tok aq selalu tolong bagi makan kucing...kucing ni dapat rasa berat..kucing kucing lain ringan..

ala kucing ni pon nak keluar jugak..
dulu kucing kucing ni tuan dia lepas,tapi asyik hilang saja..tuan dia pon tak larat..buatlah sangkar..tuan dia selalu juga mandikan sekor sekor..patutlah bersih..
tuan dia pon bela ayam juga..besar besar ayam nya..

kucing kucing kampung ni makan friskies taw..kucing kami pon makan nasi dan ikan saja..

7 comments:

Kakzakie said...

Kakak kalau lihat gambar kucing bolehlah tapi kalau kucing dekat kakak boleh menjerit tak sedar diri tau... Tak tahulah sampai bila geli/takut nie nak hilang...

acuyuhan said...

@Kakzakieoo..takpe takut..jangan pukul kucing sudah

Pocket said...

so kena panggil reban kucing lah tu yer :D

anyway kucing kelabu tu memang comel..

ade2mama said...

ko taw kucing tmpt blja aku..time mkn kt dewan makn..dye nk makanan..dye dtg kn kiteowg..dye cakar kaki kteowg..nk mintak mknan..ape slh mintak elok2 ny maen cakar2 hehe.kucing mne leyh ckp kn?
hahahahaahha

acuyuhan said...

@ade2mamahaha kucing pon nak berkira..,huhu

Tapak Kaki said...

tahu tak kenapa kucing tu asyik hilang je?

acuyuhan said...

@Tapak Kakinpe?