Saturday, August 20, 2011

cuisine

hari tu kami adik beradik balik rumah semua..ramai orang mesti banyak benda nak masak dan banyak idea nak cuba masak..nak pula akak aq jenis suka cuba..kalau ada orang tolong lagi syok..tapi aq tak tolong pon..aq tolong publish kat blog saja..huhu..kami try buat kentang sumbat..saja nak makan supper..

simple saja bahan..guna chesdale,kentang


cheese yang menyedapkan sebenarnya..
lagi banyak kentang,lagi kenyang perut
kentang belah dua..kalau tak belah tak boleh sumbat..basuh bersih dan bakar
cantik tak oven kami.. 
mula mula kentang kena bakar..ada juga orang dia kukus..tapi kami taknak kulit dia cepat koyak..so bakar la..lepas bakar,korek isi kentang jangan sampai kulit terkoyak,kalau terkoyak bukan kentang sumbatlah namanya..


lepas tu isi balik kentang dalam kulit kentang,then letak cheese yang dipotong kecil..lepas tu bakar lagi..boleh dikatakan senang..yang agak complicated masa nak korek isi kentang saja..try la boleh buat makan moreh..kakaks aq buat menjadilah even abang aq dok kutuk kutuk..last last abang aq juga yang habiskan..biasalah lelaki makan semua..

tadi buka puasa makan gulai rebung dan susu kambing..sedapnya..sampai sekarang tak hilang rasa rebung kat lidah lagi..

6 comments:

BuLat i2 CirCLE said...

sedp k 2??

Kakzakie said...

Kakak tak pernah buatlah. Mesti sedap...

Fuza said...

Macam sedap jer.. sebab ada cheese.. nak try la.. :-)

Marfatin Riko said...

waaaa sedapnya...suka makanan macamni tw

shasshaDanial said...

Macam sedap! Boleh try nanti. :)

Wan Izwar said...

lagi banyak kentang,lagi kenyang perut, JADI LAGI GEMUK!!hahahahahahahahahahaaaa;-p