Tuesday, August 16, 2011

morning with beads

lepas sahur tadi..lepas habis buat kerja rumah...mata tak mengantuk lagi..tiba tiba rasa nak join akak akak aq menjahit manik kat baju..pernah belajar dulu tapi malas nak buat sebab sample manik yang aq buat dulu hilang..
rupa nya mak aq simpan..baru jumpa la tadi..lepas tu buat semula,nak refresh balik...


dulu masa masuk puteri islam sekolah menengah..macam macam aktiviti dianjurkan untuk perempuan..percuma siapa tak nak pergi dekat kompleks belia dan sukan..cross stitch,buat kicing manik,menjahit..

mula belajar asas..

lepas tu bunga ni
bunga ni ikutlah nak buat berapa kelopak..banyak lagi cantik..
barang barang semua disediakan tapi biasalah manik yang murah murah yang dah pecah pecah..tapi bantai saja..janji belajar..
kalau ikutkan kelas dia seminggu sekali,berbayar sepatutnya..tapi kami dulu bawah sekolah..


dah lama dah beli manik manik ni tapi baru jumpa sebab dah lama tak guna..akak akak aq la rajin..

hasil
antara hasil jahitan manik akak aq kat baju dia..simple saja..senang saja jahit manik ikot kreativiti masing masing...mujurlah aq masih ingat belajar berapa tahun dulu..

sedar tak sedar dah masuk fasa ke 3 dah puasa...jangan lupa baca doa qunut solat witir,lebih afdal..

11 comments:

Jiji-Fify said...

Cantikkkkkkkk!!! :)

Jemput-jemput: Saat Aku Kau Pilih

ejulz said...

cantik.. nak guna baju melayu yg ada manik2 la thn ni.. heHe

::ini belog saya . cinta hati saya:: said...

wah cantiknye

:)

Fara Ada said...

tq kak follow sy..hehe dh follow akak blk...cantik manik?! :)

iyan shazlind said...

pandainya jahit manik..best2 boleh design kat baju sendiri :)

rara pinkmafia said...

wow kemas nya jahitan.rara nk buat pun baju raya tak siap ag ni.

syiera rahim said...

wooww, berbakat ! bole wat income neh :)
btw, thanx follow my blog !
keep in touch k :D

beluncas ^.^ said...

wahh .. bestnyaa .. i pun suka mnjahit .. tapi belom ada masa nk belaja . tapi jahit manik neh really enjoi . klo da pndai,, cnfident ... bole amek upah jahit manik .. bole buat income sampingan ..

Dea adira said...

uuuuuuuuuuuuuuuuu syok yer akak!!!!! untung pndai jahit.. sy jahit pun xpndai.. :)ngeeeeeeee

ezza syahida said...

teringin nk belajar.tp selalu ad halangan. hee~ :)

Chikebum Buzz said...

wah best yer manik dia dah siap ...huhu ..saya nyer x mule pun lagi .. :( kadang malam raye baru siap ..sbb bz sangat ...heh !