Thursday, August 18, 2011

readymade

erm boleh dikatakan nak dekatlah syawal..aq percaya mesti semua orang dah beli baju raya dan persiapan raya..kami baru beli hari tu..selalunya kami beli kain,then suruh orang jahit..tapi start raya tahun ni kami beli baju readymade..lagi cepat and save..lagipon orang yang biasa jahit baju kami dah pindah...so malas nak cari orang..

tak dinafikan aq lebih suka baju ukur sendiri dari readymade,lebih selesa..tapi beli jelah senang..lagipon tahun ni aq dapat baju raya extra sebab nak pergi belajar dah..kalau siapa yang mak dia reti jahit senang la..macam kawan aq mak dia tukang jahit,baju raya adik beradik dia semua siap malam raya..huhu..mak aq boleh menjahit tapi tak larat dah..sebab tu kami beli baju,then kami jahit manik sendiri..


perasan tak sekarang ni ada bright sail kat certain negeri..kami beli kat situ saja..oklah..sepasang 5o,beli dua pasang 9o..kat situ banyak jual tudung sarung..semua saiz rm1o saja..cantik cantik..kain dia pon kain sedap..bright sail tak semestinya jual pakaian saja,benda lain pon jual..

ok..jangan membazir sangat di bulan ramadhan..beli sekadar keperluan saja..

4 comments:

asnizaziz said...

sy kurang suka readymade, selalunya mak yg jahit :)

Anum said...

kalau anum comfirm x boleh, x ngam

cha zainol said...

AKU XDE YANG MUAT YANG READY MADE. SBB AKU PENDEK =='

miloais said...

iols jarang jugak yg readymade ni...
payah nak jumpa yg sesuai ngan badan....