Thursday, September 15, 2011

minngu transformasi mahasiswa

minggu lepas lepas pendaftaran terus mula minggu transformasi mahasiswa..lebih senang sebut orentasila..baguslah orentasi yang matang untuk budak degree..tak ada sangatlah marah..cuma biasalah kena on time..yang syoknya sepanjang orentasi tu,makanan disediakan..lepas tamat saja,kena beli sendiri..

banyak kena nyanyi lagu utm,1 malaysia,perpaduan..lepas tu 2 hari kami ada tele conferencing dengan utm skudai..live la..dengar taklimat...yang best sekali masa malam kebudayaan,semua tarian malaysian dipersembahkan termasuklah tarian student international..macam afrika,yaman,iraq...comel sebab pakaian dorang yang rambu rambu..
sukaneka

view from my room..
kami ada sukan..kumpulan kami berdasarkan nama kuih raya..kumpulan kami bangkit..tapi tak bangkit pon,kalah saja..huhu..cuma menang tarik tali saja..lepas tu ada sukaneka..ingatnya sukaneka macam budak budak..lari dalam guni ke apa ke..rupanya sukaneka menjawab soalan then kita kena cari huruf untuk dijadikan jawapan..oklah..

hari jumaat ada perasmian buku historial fact and fiction written by syed naquib al attas dan dirasmikan oleh cansellor utm..sultanah zanariah..first time masuk utm terus dapat jumpa..kami semua ingat syed naquib dah meninggal..rupanya sihat lagi..lawak syed naquib tu..kalau faham dia cakaplah..


cantiklah sultanah zanariah ni..segak..ada dato khalid nordin..kat sini macam senang saja jumpa orang kenamaan..kalau kat kuantan dulu..boleh bagi wakil saja..


sekejap saja perasmiannya..lepas habis,ada makanan disediakan..makanan memang sedaplah..kambing,sate..sekali dengan juadah hari raya..memang kenyang..harini balik petang sebab kelas habis lambat..

lepas tu hari isnin hari tu,ada jamuan raya utm pula..makan lagi..alhamdulillah..

8 comments:

said...

wahh banyaknya makannnnn,,hehe...good luck for the new semester.......... ;)

Anum said...

wah bestnya
good luck

KAMIHIDUP said...

makan dan makan lagi. alhamdulillah. :)

Nur Syahida said...

wah sedapnya..teringt pulak time orientasi dulu2..huhu

sueMUNCET said...

hye..
suemuncet .buat contest lagi..
sila join kalau berminat..

http://suemuncet.blogspot.com/2011/09/contest-bergaya-dengan-baju-rayaku-dari.html

shiny2 star.. said...

bru masuk utm eh?:) owh rasanye haritu bukan raya terbuka utm.tpi jamuan raya untuk staff2.hehe

mia said...

hye dear,
do visit my collection..

http://glariousshawlcollecitons.blogspot.com/

thnx so muchhhh dear..
:)

Teritorial Seorang Penyamun said...

sudah folo kamu...

folo saya balik ye...kalau tak saya samun semua yang ada disini.. =)

http://7penyamunbukit7.blogspot.com/