Friday, October 7, 2011

berbalas hidangan

harini jumaat..tak ada kelas..nak balik malas sebab baru balik minggu lepas..taklah macam roomate aq ni every week balik..tak apa orang n9..minggu ni dia balik sebab nak belajar naik ktm pula..naik train nak balik rumah dia..minggu depan nak belajar naik bas pula kot..huhu..tak kisahlah..
toiletmate pula pagi pagi dah ghaib sebab diorang pergi melaka..sehari saja..so macam biasa tinggallah aq keseorangan..bertemankan malaikat raqib dan atid,juga yang Maha melihat..
kita kalau dok sorang,macam macam kita fikirkan sekarang aq tengah teringat bilik sebelah bagi nasi impit dan rendang..masa tu baru sampai utm dari kampung..baru sampai,tiba tiba ada orang ketuk pintu bagi nasi impit dan rendang..tahu tahu saja aq tengah lapar time tu..apa lagi makan sorang sorang sajala lagipon member sebilik dah kenyang..cuma tak habis rendang la,lagipon rendang ayam,semua isi pula tu..aq pon bagi member sebelah makan dengan roti..habis pon..

rendang ayam dan nasi impit
lepas aq makan makanan dia,takkan aq nak bagi bekas kosong saja kan..tak elok la pula..mujur aq bawak kuih raya hari tu dari rumah..aq bawa sebalang..aq pon bagi dia kuih tu pula..ceh macam berjiran saja..huhu..

mama carey
erm..lepas ni nak pergi beli tiket kot insyAllah yela nak raya haji dah..nanti habis pula tiket..

7 comments:

Anisa Hang Tuah said...

mama carey pun ada!

cha zainol said...

sedapnya rendang :)

Anum said...

baiknya jiran dia

Kakzakie said...

Org memberi kita merasa....

cik ah said...

bagus2......selain dpt mmbls hidangan..ukhwah pun smakin utuh..

Fatin Farhana Binti Ramli said...

amalan hidup berjiran ..

Liyana said...

best2.. dh lame x mk rendang ayam, huhu