Thursday, October 20, 2011

body shock

salam 1 malaysia..selasa semalam kebetulan aq dengan roomate aq habis sama..jarang kami sama sebab lain course..tak tahu nak buat apa so kami pon pergilah intai bilik gym lagipon dekat aras kami saja gym tu..nak pergi gym dekat padang malas..
kami dah lama nak cuba gym dekat bilik..tapi sentiasa penuh orang especially malam..so,lepas solat asar,dengan tak tukar baju kelas tadi terus pergi gym..memang excited la muka kami sebab pertama kali try..excited sangat sampai terlupa nak warm up..
kami dah lama tak bergym..yela nak senam hujung minggu,roomate balik saja..sekarang dia dah jarang balik sebab banyak task..aq lebih banyak main fitness ball..yang kawan aq ni setia betul dengan alat macam basikal tu sebab katanya nak kuruskan bahagian kaki..layan sajalah..semua alat kami try..sit up aq fail agak susah..
lepas sejam mengeluarkan peluh..tak buat ending warm up lagi..terus dok atas katil,tidur...lepas tu pukul 6.45 keluar pergi beli nasi lemak+double nasi+telur mata=2.3o...teruk betul sia sia saja bersenam lepas tu makan nasi LEMAK pula..
gym di padang
pagi esoknya,,dah rasa tak sedap badan..terus mandi awal..bukan apa malas nak layan kalau demam..oklah sekarang..non stop sneezing till now..perut pon sakit,tegang sebab sit up tak betul..bukan setakat tegang,nak bersin,ketawa pon sakit..erm nampaknya esok kena senam lagilah..lepas tu tadi mak ayh telefon,,mulalah kena marah sebab siapa suruh tak warm up kan dah kena,sendiri cari pasal..
roomate aq pon dah tidur sebab lenguh macam aq juga..erm tiba tiba rasa bahagia sembang dengan parents tadi..
jangan jadi macam kami berdua..panaskan badan dulu sebelum buat aktiviti lasak..

3 comments:

Anisa Hang Tuah said...

dah lame tak bersenam..
malassss

Anum said...

kena rajin bersenam nie

* s.H.y.R.a * said...

wah free ke gym acu g tu? bestnye! apesal la uitm jengka takde gym free :(