Thursday, October 27, 2011

cubalah alert sikit

dah lama tak buat entri pasal pelbagai jenis manusia..morning!!mengantuk sebenarnya tapi tengah tengok we got married khuntoria..tak adalah minat sangat..tapi just tengok sebab tengah bosan..best juga..
adalah kawan aq ni..dia memang tak gunakan peluang sebaiknya..maksud aq coursemate aq mostly first floor..tapi aq saja second floor..padahal kalau dia ada masalah pasal pelajaran ke apa ke jadual ke..dia boleh saja pergi bilik coursemate yang lain..dekat saja dorang semua tu..contohnya macam

first situation
acu :ye ye minggu ni tak payah beli newspaper..
      (kami wajib beli setiap rabu)
b    :ha!kenapa pula?
acu :laa...rabu kan cuti deepavali..
b    :yeke??tak tahu pula aq...lol..

second situation
acu :deepavali ni aq balik..qa balik rumah saudara qa bila?
b    :erm jumaat kot..
acu :ooo..kenapa tak balik hari selasa lepas habis kelas?
      (kami cuti rabu sampai ahad)
b    :laa..kita kan ada kelas khamis ni..
acu :wei selama ni kita ganti kelas tu,sebab deepavali dan raya 
        hajilah..
b    :hahaha..tak tahu pula aq..

annoying betul rasa..geram gila aq rasa macam nak mengamuk saja situ..tapi sabar..sakit hati betul bila dia gelak macam tu..main main saja..tak ambil serius langsung..masa tu mood aq nak sembang sembang dengan dia,terus tak ada mood..bukan sekali dah banyak kali dah terkena dengan orang macam tu.
satu lagi khamis lepas lepas,kami ada ujian..sepatutnya kelas pukul 10 pagi..tapi sebabkan ujian lecturer awalkan ke pukul 9 pagi..memang semua dah maklumlah hal ni..aq pon pergilah bilik dia pukul 8.15 pagi..sebab dia suruh tunggu..tengok tengok tak siap lagi,baru lepas mandi..bila aq tanya jawapan dia tak tahu..tak tahu tanya,,masalahnya kalau tanya sekarang,tak ada guna..sebab tulah kena alert wei..
mujur masa tu jalan tak jammed..sempatlah sampai before 9 am..moralnya,,kalau dah namanya student or kita kerja yang makan gaji dengan orang lain ke..sentiasa kena peka dengan persekitaran..sebab kita bukan lecture or manager,,dekat u pon tak peka,macammanalah kalau dah kerja nanti..susah..masalah nanti..
tapi tak kisah pon..biasalah semua orang ada kekurangan dan kelebihan masing masing..tapi kenalah cuba berubah kan..ok pen off..

4 comments:

Anum said...

perubahan penting dlm kehidupan

KAMIHIDUP said...

perubahan sangat sangat penting!

purplelurve said...

kadang2 ujian tu dtg dlm pelbagai bentuk. Be patient in whatever you do. Allah menyukai org yg bersabar. Best of luck!

man said...

sikap ambil mudah...
mungkin belum hadapi apa2 masalah besar akibat tak peka kpd keadaan sekeliling.