Friday, October 28, 2011

her convocations day

morning with smiles..alhamdulillah baru sampai rumah kuantan pagi tadi..letih sangat sangat setelah seharian dalam kereta..dalam kereta mesti selalu mengunyah..yelah dari pukul 6.3o pagi semalam..kena pergi dah konvo kakak..bestlah tengok suasana konvo..penuh dengan senyuman..
penuh dengan senyuman pon,tapi kami yang menunggu dekat luar ni..lagi penat..mujur kakak aq ada..budak budak ada,mak cik pon ada..kadang kadang aq kesian tengok ada seorang nenek ni..dah tua tapi sanggup pergi konvo cucu dia..padahal nenek tu bukan masuk pon..last last kena jaga cucu dekat luar..tak payahla ikut..sembangla dengan nenek tu..kami pon bosan+lapar..tak breakfast pon pagi tu..nak rushing..
sebab kami duduk dekat manjong..manjong nak ke uitm seri iskandar sejam..jauhla..aq dengan akak aq duduk luar jaga bunga..dahla bunga besar,padahal yang besarnya teddy bear..berat pula tu..kelakar la pula time akak aq konvo diploma kecil saja bear..degree besar pula..
kakakku dah konvo
 kami lupa nak cabut bungkusan bunga tu..tak kembang pon..nampak warna putih saja..aq dan akakku tak tahu nak buat apa,tengok bunga bear orang lain..lepas tu bandingkan dengan kami punya..huhu..macam macam anak patung ada..angry bird pon ada..yang ni murah 5o saja..selepas puas ayahku bargain..
erm lambat lagi aq konvo..4 tahun lagi insyAllah..haritu dah graduasi..


done..sebenarnya teringin nak pakai jubah tu..tapi malaslah pula..sebab tengah tengah panas,lagipon kami nak hurry sebab lepas tu nak terus balik kuantan..dah sebulan tak balik..ceh padahal orang lain banyak bulan tak balik..tak kecoh pon..apelah qa ni acu....
erm lepas ni nak beli tiket balik kl ahad ni..

6 comments:

Anum said...

tahniah

Liyana said...

thniah.. nt turn awk pulak konvo :)

syaz@rozelt said...

tahniah buat kakak yg konvo..hihi

Syakirah said...

tahniah untuk kakak awk.. :)

Hayyu Zahari said...

tahniah buat kakak saudari..

holaulala said...

congrates 4 ur sister! tak sabar nk konvo~ hee~

saya tag awk kat sini..

http://holaulala.blogspot.com/2011/10/segment-jalinan-ukhuwah-bersama-cik.html

Sori terbuat semak kat shoutbox. hee~ taktau knape xleh ltak link...