Saturday, October 22, 2011

patuhilah kata pendidik

kelas kami setiap rabu memang ada subjek dinamika malaysia..ni bukan kemahiran dinamika yang korang ambil dekat matrik dulu..ni dinamika malaysia..macam sejarahla..subjek baru..aq baru lega sebab tak belajar sejarah dah lepasni,rupanya belajar lagi..tak apalah..
kebetulan lecturer ni dulu ambil sains politik,so dia memang petah bercakap sampaikan tersasul dari subjek kami..tak apalah tu yang funny nya..oleh sebab dia memang care pasal malaysia..so dia suruh pelajar pelajarnya beli newspaper every wednesday..its compulsory to those student that take this subject..
kami pon belilah setiap rabu..bagus juga dia suruh beli sebab kami jenis yang takkan beli surat khabar kalau tak disuruh..dapatlah tahu perkembangan malaysia..nak online berita pon malas even setiap hari update blog..demi memenuhi kehendak lecturer,belilah juga suratkhabar kosmo,ala 7o sen saja untuk student...
nak dijadikan cerita minggu ni kami pakat pakat tak beli sebab kami beli sebelum ni,dia bukan check pon..tapi ada juga certain student yang beli..tup tup dia check pula sorang sorang beli ke tak..

mr r: siapa yang tak beli suratkhabar bangun!!
(kami semua pon bangun..boleh katakan major tak beli newspaper..)
mr r: oo...ramai rupanya..tapi tak nak mengaku..bawa dompet pergi beli sekarang!!!
(kami pon macam kambing baru dilepaskan dari kandang..berlari lari..yelah takut newspaper dekat koperasi habis..)

nasib baiklah kelas kami masa tu sebelah koperasi saja..teruk betul kami,padahal koperasi sebelah saja,,malas betul nak beli suratkhabar..tengok tengok aqlah orang last dapat suratkhabar..nasib baik..orang orang dekat belakang aq,terpaksalah pergi koperasi yang jauh sikit demi memenuhi kehendak pensyarah..
walaupun dia marah..tapi kami suka kelas ni..sebab kelas ni lebih santai dari subjek yang lain..seimbang  ketawa dan belajar..
comelkan lecturer aq kalau marah..macam domo terbalik..
tulah lumrah hidup,,yang kami geramnya kenapalah dia tak tanya masa sebelum sebelum ni kami beli..minggu ni jugalah dia tanya..macam tadilah,,aq teringin sangat nak makan roti canai kat kafe..roti canai malam saja ada..tiba tiba malam ni tak ada pula..time orang nak,tak ada..time orang tak nak,ada pula..macam macam..
erm tak dapat makan roti canai,makan burger pon jadilah dekat luar..kawan aq punya lapar dia beli burger dan nasi lemak sekali..huhu..tak apa,nasi lemak seringgit saja..
ok..nak naik atas dah sebab ni bilik kawan aq..dia dah sleepy..

No comments: