Tuesday, November 29, 2011

hantaran

assalamualaikum selamat malam..esok ujian..malas nak baca lagi sebab mata tengah mengantuk training tarian..online la kejap sambil mengunyah kerepek bawang..nak tunjuk antara hantaran hantaran yang dibuat oleh saudara mara kami untuk belah lelaki..kakak aq dulu tak buat hantaran,so masa kahwin ni lah baru nak buat hantaran...kakak aq sorang lagi pula dah buat dah masa tunang dulu...
bahulu ikan..
bahulu ikan ni sepatutnya ada giant bahulu satu..tapi entah macam mana tiba tiba tak ada..

putu beras
aq suka tengok putu beras ni..suka tengok tapi tak suka makan..sebab bentuk kobis panjang dan kerang..susah nak buat

kuih karas
kuih karas yang dibentuk menjadi bunga ros..rumit nak buat sebab terlalu rapuh..

cili api dan jambu air
haha..takkanlah cili api dan jambu dibuat hantaran..bentuk saja jambu air dan cili api,,tapi rasa nya macam kacang..dan disalut dengan pewarna pandan dan sirap..rasa kacang


lolipop bouquet
semuanya hantaran 15...tapi yang lain benda biasalah such as,coklat,kek,jam tangan,kemeja,bunga dedak,sirih dan lain lain..ok..hilang juga mengantuk...sekarang kakak kakak aq tengah honeymoon minggu ni with their husband..tak tahulah pergi mana..ok selamat menyambut maal hijrah..tahun baru islam..lupa nak ucap kelmarin..
ok..moga selamat sampai dan pulang..


3 comments:

Cik Bhulat said...

putu beras tu first time tgk corak mcm tu, kuih karas pon, tapi cantik la.pandai org yang buat tu.yg paling best cili n jambu tu..nampak real n sgt menarikk

AbangCaq said...

Kebiasaannya hantaran ikan emas dibuat dari bahulu tapi yang ini di buat dari putu beras...

cik ah said...

sangat unik semua hantarannya..maklum la x biasa tengok benda2 tu semua dibuat hantaran....so creative...