Thursday, November 10, 2011

jom gardening p3

selamat tengahari..bangun pagi tadi,,lepas breakfast pancake,ceh padahal lempeng..baru nak baca buku jap..almaklumlah cuti seminggu ni tak buka buku lagi..tiba tiba mak ajaklah pergi kemas kemas kat depan..pagi pagi kami memang banyak kerja nak settle dulu,lagi lagi nak kenduri insyAllah next week..lagilah bertimbun timbun kerja rumah..
mula mula malas..tapi bila fikir fikir balik,dah lama aq tak berkebun dekat depan macam dulu dulu..lagipon badan aq ni dah lama tak exercise..plus mood nak baca buku agak kurang sebab perut full breakfast tadi..so tolonglah mak..


pokok yang nak ditanam


pokok yang baru lepas ditanam akan di pacak dengan kayu

pasu yang telah siap
 kerja aq kalau buat dekat luar rumah memang cabut rumput rumput dekat dalam pasu tu..dan juga di wah ni sambil bersila
sebelum dibersihkan

selepas di bersihkan
sekejap saja ni..dua minggu lagi panjanglah pula..mula mula aq memang malas nak tolong,tapi kot kotlah lepas ni Allah akan bagi kelebihan untuk aq senang ingat apa yang aq baca disebabkan aq sanggup tinggalkan study..daripada aq dok baca tapi tak ingat ingat..kan kan..
who next?your mother..
who next?your mother..
who next?your mother..
and then your father..

4 comments:

BENA said...

bagus anak mak nih. heehehe

dEyda Mahamad Arsad said...

aktiviti sehat..;)

dEyda Mahamad Arsad said...

aktiviti sehat..;)

Rihan said...

rjn nye.. he3.. hmm,nmpk cntk gk kwsn umh acu.. msti bnyk pokok2 kn?