Thursday, December 15, 2011

entrepreneurship day

assalamualaikum
alhamdulillah selesai juga hari keusahawanan kami..selepas banyak kali di post pone kan daripada 16 nov sampai la semalam 14 dec..walau banyak kali postpone pone,kami tetap kena buka gerai juga sebab itu adalah markah kokurikulum kami..wajib ambil kokurikulum..selepas banyak kali fikir nak jual apa,akhirnya keropok dan aiskrim malaysia menjadi pilihan kami..aiskrim malaysia tu aiskrim yang buat sendiri,kena ikat..
kami mula niaga pukul 10 pagi sampai la 10 malam..tapi group kami start pukul 2 sebab pagi ada kelas,supplier keropok kami ialah keropok keramat,,area pasar keramat..
keropok berempah dan keropok losong
baru first time makan keropok berempah yang warna oren tu..sedap rasa crispy..tapi yang paling laku keropok nipis..sekejap saja habis..sampai tak sempat nak snap pic
 sekitar pukul 5 above..memang ramai gila student datang sebab masa tu baru habis kelas..then masa tulah keropok kami sudah habis dijual..
kami decide pakai baju tarian cuti cuti 1 malaysia hari tu..kot kotlah dapat markah lebih..lagipon nak tarik pelanggan kenalah pandai tarik perhatian.. 

 roti gingerbread pon ada sempena krimas ni

gerai menjual icekrim float
memang ramai student pergi beli icekrim float..lagipon dorang banyak stok.. masa semua gerai nak tutup la aling best sekali,,masa tulah semua makanan jual murah..sampaikan air cola gerai atas ni jual 3 botol rm5 saja..
 kami tak tahu nak buat apa dah sebab kami habis awal,tak apa nak jual dah.so bergambar lah..nama gerai kami 5 mini n co...



 done..lepas tutup gerai,kemas kemas semua..kami tidur dengan nyenyak sekali...




2 comments:

Hazizul Arman said...

sedap kepok 2..ari2 mkn..hee

by shahamri.com [SA] said...

Salam dari blog www.shahamri.com.Shah dtg melawat blog ni..nampaknya blog ni ada hutang entri di blog shah..jom baca di kat bawah nyh..follow sekiranya anda ikhlas sahaja ye..

1.Blog Kena Hack Lagi
2.Dapatkan Headline Animator blog shahamri.com
3.PANAS! servis percuma shoutbox akan dihentikan.