Friday, December 23, 2011

full blessings of dishes

assalamualaikum
alhamdulillah selamat sampai ke hometown pukul 9.30 malam tadi setelah sebulan tak balik..balik ni pon sebab ada perkara yang perlu disettlekan segera..sebab dah puas aq berusaha dekat kl tapi tetap tak settle lagi..so kenalah settlekan dekat kuantan..
tiba tiba terfikir pasal hidangan istimewa dekat penang..nak story masa kami pergi penang bulan lepas..kami pergi setiap rumah saudara parents..kebetulan pula tok tu baru balik dari haji...so dia pon hidanglah makanan dari mekah..
sori flash terover
 kekacang dan kurma dihidangkan..apa lagi makan sungguh la..kakak aq dan mak aq pulun ke kacang cerdik tulah..sampai kan orang tu  kena ambil extra,siap tambahkan lagi...
air zam zam
sepanjang aq pergi rumah orang nilah first time dijamu dengan juadah dari mekah..pernah makan tapi makan kat rumah sendirilah..cawan dan teko tu pon dari mekah..mula mula aq dengan kakak aq ingat air masak,rupanya air zam zam..siap dengan air teh lagi buat..erm dapat juga berkat dari mekah..
done..harini nak keluar nak settlekan sesuatu..esok esok tak boleh dah sebab holiday..

2 comments:

Anum said...

wow bestnya :)

miloais milo said...

kekacangan tu sedap...
teringat masa my fren balik dari umrah dulu... bawak banyak pistachio...