Monday, December 12, 2011

future thinking of my group mate

selamat petang..baru lepas lunch nasi+sup+tauhu telur..punyalah lapar sampai ambil 2 tauhu..lepas tu mulalah muak sebab tauhu telur kan..alhamdulillah full..dah full kena lah online sebab tak boleh study time perut full,nanti stado jadi..
kami sem ni ambil subjek dinamika malaysia,subjek umum..subjek ni yang best sebab bahasa melayu,then lecturer pandai bercerita pasal sejarah sebab dia belajar sains politik dan all malaysian wajib ambil subjek ni except foreigner sebab foreigner student ambil bahasa melayu sebagai exchange..
as usual,semua subjek ada assignment..kami diberi kebebasan untuk memilih tajuk assignment sendiri,satu group dua orang..group mate aq chinese sebab chinese student tak boleh satu group dengan chinese juga..satu malaysia la sebab tu kena combine..berikut perbualan masa nak pilih tajuk

acu :so,tajuk apa u nak?
g     :erm,why not tajuk Islam di Malaysia..
acu :(speechless)...ok..why islam di malaysia?
g     :because next sem kita harus ambil subjek tamadun Islam,
       so i nak tahu serba sedikit..
acu :ok

lagilah aq suka subjek islam..islam di Malaysia banyak sub topic..so kami pilih Kedudukan Islam dalam Perlembagaan Malaysia..nasib baik banyak sumber dapat dari internet dan newspaper..dan bagus lah sebab dia lagi dapat banyak references dari aq..
aq tahu sem depan kena ambil subjek tamadun islam tapi tak sangka pula dia dah fikir awal lagi..bagus groupmate aq ni,fikir ke hadapan..so kami kena submit next week..
ok..pen off..esok task,nak baca

3 comments:

Rihan said...

wahh... bgus 2.. gdluck dear..

Syira Rara said...

hai..saya baru je follow ur blog n if u dont mind plisss singgah2la my blog dan follow yea..blh berkongsi cerita (^_^)

pisau belati said...

baguslah dia berfikiran jauh....
harap kamu semua dapat buat yang terbaik. =)