Thursday, January 26, 2012

jom gardening p4

assalamualaikum

selamat petang..hari ni 26 januari..hari ni juga result stam keluar..good luck to those take that exam..cuti sem ni,kenalah manfaat masa yang ada di rumah..sebelum balik semula kl,,memandangkan aq ni jenis suka buat kerja luar,so pergilah mengemas kawasan hijau sekeliling rumah..

dah layu dah
 dah kuning dah pokok mak aq,sebab tu kami kena berkebun..nak buang buang rumput ,benda yang tak sepatutnya,..dah menjadi kewajipan kita kalau kita tanam pokok tu,kalau kita tak jaga,pokok tu mati,,so kita dapat dosa..lagipon pokok kan berzikir untuk kita..

 semua pokok mostly ambil dari kampung,tak pon kalau pergi rumah orang ke,mak aq mintalah benih pokok kalau ada pokok yang cantik..

kucingku yang turut membantu..garangnya
 sejak kematian stokin,tembun dah makin kurang kawan nak bermain..siannya tembun..

inilah hasilnya..4 kuntum ros
selepas kemas kawasan hijau,bunga bunga yang dah kembang akan dipetik dan dibuat potpourri..dan daun daun pandan akan diikat dan dicampak di setiap pelosok bilik untuk wangikan..
hari ni hari khamis,malam jumaat..jangan lupa baca yasin malam ni dan sedekahkan lah kepada semua muslim sama ada masih hidup atau telah mati...just peringatan dari seorang muslim ke umat islam yang membaca blog ni..

2 comments:

KAMIHIDUP said...

:)

U-ie said...

comeynya kucing dia..nak adopt boleh?..hehe