Tuesday, January 24, 2012

stroll on the beach

assalamulaikum...
setelah seminggu bercuti di rumah,dapat juga keluar makan angin sepoi sepoi bahasa di pantai balok..atas ajakan kakak ku yang baru kahwin dan abang ipar..dekat sini banyak pantai..pilih je nk pergi pantai mana..tapi yang paling dekat pantai balok..

batu
 dulu masa duduk balok,selalu pergi pantai balok kalau weekend..sekarang dah pindah..sepanjang pergi tak pernah aq pergi ke batu tu..sebab takut dan area batu tu ada pasir jerlus dan batunya agak licin..kakakku cakap..biasa orang pergi batu tu pon,kalau nak memancing..


kami pergi dalam pukul 5.3o petang..memang panas..tapi masuk masuk kawasan pantai,terus hilang panas sebab angin terlalu kuat sampaikan tudung dah tak gaya tudung dah pakai..plastik plastik makanan yang kami makan,tak payah nak bangun buang,plastik tu akan cari tong sampah sendiri contohnya dalam laut ke,dekat pokok ke..
mana taknya tong sampah yang disediakan pon dah penuh..punyalah hebat angin dekat pantai balok ni..

sepanjang kami jalan di pantai tu,macam macam kerenah jumpa,ada yang sedang photoshoot ceh padahal syok sendiri,budak budak berlari sampai terlondeh seluar,pasangan main kejar kejar dan banyak lagi..
abang ipar ku sebagai pengkaji masyarakat..
masa kami pergi ni air dah surut,bukan musim hujan kan..dan memang ramai gila orang berpiknik,meluangkan masa bersam keluarga..then,kami balik dalam pukul 6.3o petang..hala nak balik,pergilah singgah pak soh corner nak beli keropok,ingat nak beli sata dan otak otak tapi dah habis...
better pergi cherating la lagi cantik,dan cherating dah jadi tempat terkenal untuk sesiapa yang minat sukan meluncur air ni..

3 comments:

NighBerkz’S Blogs said...

hurmm mnarik tempat nie yewp...




http://nighberkz.blogspot.com

Blogsyarih.com said...

sangat suka rehat tepi pantai diwaktu petang menikmati permandangan yang luas...

Sharif said...

Nice