Wednesday, February 15, 2012

usr sukaneka

assalamualaikum selamat malam..
sangat berlainan sekali sukaneka di kampung berbanding dengan sukaneka yang biasa kita sertai..apa apa program mesti ada sukaneka..tapi aq sebagai urusetia sukaneka saja..
antara aktiviti sukaneka yang diadakan ialah bina titian,baling belon air dan pengantin asli..walaupun aktiviti ni biasa tapi,penduduk kampung olah macam cara kampung..tu yang lainnya..

pengantin asli yang paling best dan paling kelakar..sebab peserta dikehendaki ambil apa saja peralatan untuk dihiaskan kepada pengantin dan pelamin..mengikut kreativiti masing masing..guna tayarlah,alas meja,pokok,pinggan dan mangkuk polistren,kotak,tepung..kebetulan masa tu baru lepas kenduri untuk aman kampus..

kawaii nya

mangkuk polistren pon jadi..
tepung sebagai make up,tayar sebagai pelamin..alas meja sebagai red carpet..ada juga yang buat alas meja jadi net yang panjang berjela jela..memang cantik..dan menang kumpulan tu..


yang tak tahannya siap ada silat lagi,dan tarian mak yung..kami urusetia memang tak tahu nak bagi markah macam mana..sebab semua cantik..


lepas tu,kena buat titian paling panjang sekali..ada kumpulan tu siap baring lagi,punyalah nak bagi panjang,gunalah apa apa yang ada kat badan kita contohnya selipar,tali seluar,handfon..

 sukaneka ni memang tak ada hadiah..tapi kami peserta,orang kampung dan kanak kanak memang happy gila..haha..

lepas habis sukaneka,malam tu free so famili sana bawalah makan dekat tanjung lumpur..dekat ana ikan bakar petai..memang besar dan ramai gila orang..kami pesan ikan 3 rasa,sata,sotong celup tepung,sayur kangkung dan tom yam cendawan..
2 tingkat
kebetulan pula dapat jumpa pelakon jamaluddin hassan..memang serius tapi nice..with his family..tapi yang tak best dia order punyalah cepat sampai,tapi kami punyalah lama menunggu..unfair lah..

betul betul sebelah tempat parking kereta restoran tu ada pantai..angin sepoi sepoi bahasa meniup..sangat full..lepas makan bawalah pergi makan angin kat teluk chempedak..ramai gila orang berdua duaan..huhu..

ok..pen off..jom sama samalah kita solat maghrib dulu...

4 comments:

SAYA BUKAN SAMDOL said...

eh itu classmate aku naazira haha

ShafiqIzwan said...

whoah mesti best program camni!

Nelly The Strange said...

wah , bestnya !! ^_^

suka3 !

Bulan Bintang said...

woahhh. layan bebudak. best brooo ;) hit you back. thanx yaaa