Wednesday, March 14, 2012

presentation

assalamualaikum

presentation?tak semua orang dapat lakukan dengan baik..kalau time presentation time sekolah dulu memang bantai saja,,zaman tak berapa nak canggih so just guna kertas mahjong,.tapi time tu tak adalah nervous sangat sebab ikut group nak present then guna bahasa melayu cikai saja..dan yang penting just baca,tak payah nak explain pon tak apa..

tapi sekarang kat uni ni,kena guna powerpoint,then present sorang sorang,,tak ada malay dah,wajib inggeris nak nak kelas dengan foreigner student lagilah..lepas tu kena hafal,explain satu satu..sebab semua tu markah yang akan dicampur dengan final exam nanti..dan yang paling penting eye contact dengan audience..


pagi semalam,first time aq present subjek english dalam keadaan black out,,dahla first presenter,,dengan panasnya,,tapi bagus juga tak adalah nervous sangat sebab tak nampak sangat muka sorang sorang coursemate..sebab kadang kadang dorang ni suka kacau..

The most important element during a presentation is you. You are the one that the audience is concentrating on. You convey who you are based on your body language, your speech, and your overall mannerism. Every gesture, movement, or even a facial expression you use reflects your personality. So it is important for you to know which gestures or movements you usually do and what should be avoided. However, the most important thing is for you to feel comfortable during a presentation because it is then that you can perform at your best. 

hayatilah tip tip presentation above..

3 comments:

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

teringat zaman kampus tue....ituew la skrng semuanyer BI...kira oke la blh improve lagi lavel bahasa khen...ganbatte!

Anum said...

bestnya
all the best for you :)

Romeo Laut said...

Presentation.. with a lot of precipitation.. hahhah. Terus usaha!