Thursday, March 15, 2012

volunteer

assalamualaikum

petang semalam pengalaman pertama kali menjejakkan kaki di kawasan yang menjadi sasaran banjir..di ampang,,rupanya memang letih kalau nak bersihkan rumah yang dilanda banjir,,banjir dengan lumpur lumpur sekali..
tadi pergi rumah yang banjir kami cuba membantu apa yang semampunya antaranya mmbersihkan dalaman rumah,mencuci pakaian,mencuci pinggan mangkuk dan membersihkan persekitaran rumah..

memang agak complicated nak basuh sebab dengan nak hilangkan lumpur yang dah keras,then nak sabunkan..tapi pengalaman cukup menarik..dan mengajar aq supaya bersyukur dan menolong orang yang memerlukan..

 cuci baju amat memenatkan sebab nak hilangkan lumpur yang keras,mujurlah ada water jet..walaupun tak sempat nak bersihkan semua sebab 3 jam saja dekat sana,tetapi kami tetap puas hati..kami dihidangkan dengan makanan ringan dan sebekas mihun..sedapnya..
bagi aq,punca banjir di sana sebab tak ada parit yang besar yang dapat menampung air hujan..dan kawasan perumahan yang betul betul terletak di sebelah bukit..

3 comments:

Anum said...

xtvt yang menarik

izyantyPersonalTaste said...

teringin gak nak join aktiviti camni..

hijabisbeauty said...

Assalamualaikum semua..

salam perkenalan dan jemput singgah ke hijabismybeauty.blogspot.com
Kami menawarkan tudung bawal plain no.1 'Dian Pelangi'
dengan warna yang menarik dan harga yng berpatutan..

http://hijabismybeauty.blogspot.com/

sebarang order boleh dibuat melalui sms 013-3189358 atau email ke hijabisbeauty@yahoo.com

Wanita Hiasan Dunia Seindah Hiasan adalah Wanita Solehah..
InsyaAllah

terima kasih senyum2 [:)