Sunday, March 18, 2012

weird trend

assalamualaikum
tengah tengah aq berblog walking,tibe tiba terjumpa entry pasal gigi taring yang ada kaitan dengan aq..kalau dekat malaysia,gigi taring tu tak cantik langsung sampai ada yang sanggup pakai braces..tapi aq tak sanggup pakai braces,susah nak makan..tapi kalau dekat jepun,itu satu trend nak buat gigi taring..
aq yang ada gigi taring pon rasa segan nak senyum apatah lagi nak gelak depan orang ramai..sebab tu sebagai manusia kita kena bersyukur apa yang kita pinjam sementara di dunia ni sebab manusia memang tak pernah puas..

tak ke buruk

awek jepun
conclusion nya,bagi muslim mengubah sesuatu kejadian Allah untuk tujuan cantik semata mata memang dosa besar..at least kita ada gigi kan untuk mengunyah..boleh telan semua jenis makanan..daripada baby,orang tua dan pengguna gigi palsu..

8 comments:

CintaZulaikha said...

saya sdri ada gigi taring...senyum pon kekadang tup mulut...depa suka kot, yg penting kita jgn dok tiru depalah...

Mysara Ab Rahman said...

mcm2 dorg ni..yg pelik tu dorg suka

Aweyn said...

yg pelik tu la jadi trend. kahkahkah

syizanshafik said...

pemilik gigi taring juga... hehe, raamai cakap orang yang ada gigi taring ni manis, manis katne tktau la.. tapi serius penah juga terpikir nak pakai braces, tapi banyak benda lak pikir pastu.. last2 bia kan jela

Abdul Rahman said...

tak payah tuka..comel kot yang bertaring nie...=)

Mak Wardah said...

Anda semua patut bersyukur sbb ramai org kata bertaring itu manis..mcm mazuin hamzah

Alex Irfani said...

kunjungan hangat.. kunjung balik ya. jangan lupa follownya.. :D

LydSunshine said...

Ooo.. dah jadi trend ke kat jepun? Gigi akak pun ada taring tau. Selalu malu nak bercakap di public sbb akak rasa muka akak kelakar bila bercakap. Heheh.