Monday, April 30, 2012

weekend at terengganu

assalamualaikum..

weekend lepas balik rumah dan akan balik semula ke uni selasa esok..kepulangan ke rumah sangat tepat memandangkan aq dapat ikot parents dan tok ku hantar my sis ke uitm dungun..baru first time pergi sana dan uitm dungun betul betul sebelah pantai,.alang alang kami berjalan jalan membawa tok bersiar siar di terengganu..

last pergi masjid kristal time 2008,time tu baru nak bangun,,dan kali ni pergi malam,so memang cantik dengan lampu yang warna warni dan taman tamadun islam yang memang cantik..

tok bersama cuzinku dan cicit
tak sempat nak ambil gambar sendiri akibat keraletan mengambil gambar masjid kristal yang warna warni ni..time pergi memang ramai pula bas bas lawatan..

which colour u want?
syok syok naik kereta,terjumpa bas cas ligas yang sememangnya terkenal di terengganu ni..memang klasik,,mula mula ingat rumah bergerak,rupanya bas bergerak..


then sebelum balik,pergilah membeli frozen satar ikan dan otak otak yang jarang dijual di tempat lain..nak satar dan otak otak sekarang,tak payah nak tunggu lama lama nak bakar lagi..


weekend di terengganu memang kenyang dengan makanan berasaskan ikan..sampaikan singgah di rumah saudara saudara,semuanya menghidangkan keropok lekor dan keropok goreng.. bayam pon sedap juga digoreng,siap boleh jual lagi,,so lepas ni siapa yang tak makan sayur bolehla beli bayam goreng ni,,memang crispy..

bayam goreng
punyalah banyak keropok dibeli di terengganu,sampaikan breakfast pagi tadi pon dengan keropok lekor,,,terengganu memang best,muzium pon cantik, dan kami selamat sampai kuantan malam semalam even hujan tak henti henti dari terengganu..
selamat hari buruh esok,,manfaatkanlah cuti dengan keluarga tersayang..



5 comments:

dear yayah said...

sy study kat ganu.. pnh la g masjid kristal tuh.. best gak :).. lg best bila mkn cucuk2 kat tepi pantai.. yummy.. slmt bercuti

♥e'in♥ said...

cantiknye masjid tu.. :)

Harith Iskandar said...

ooo jauh sungguh brjalan..
mmm baru tau masjid tu ade color..ehehe nmpak sgt sy xpernah g Ganu :p

MAMA ID said...

best kan g trgganu!sy pun baru jer g sane, kebetulan ms tu baru balik dr pulau redang!hehe anyway saya baru je lg buat blog ini!saya baru je add td, jika sudi intai2 la blog saya ye!

Awan Nina said...

baru semalam sebut pasal bayam goreng. nak la jugak rupanya mcm mana. harini dah tau la camne rupanya .hehehe