Sunday, June 17, 2012

my experience

Assalamualaikum..

7 dan 14 jun lalu selesailah ujian jpj motor dan kereta dan keduanya berakhir dengan lulus..ikutkan 7 jun lalu minggu study week,orang lain sibuk buat revision tapi aq dan dua kawanku sibuk dengan latihan motor tengah tengah panas… balik balik memang tak buka buku sebab letihnya, kulit pon dah makin gelap dan terbakar, dengan debarnya nak tunggu hari test… 

Selepas lega lulus test motor,minggu depan nya pula aq sorang test kereta..dua orang kawanku dah selamat dah lepas,, 11 jun aq dah start exam,nasib baik 14 jun tak ada exam,,, dahla 14 jun minggu exam,orang lain sibuk lagi baca buku ,muka aq lagi sibuk dengan latihan kereta pula,,nasib baik mula mula exam just subjek umum… esok baru start subjek utama exam.. 

Perasaan time lepas test jpj memang lega gila,sebab lepas ni boleh jawab exam dengan tenang,tak payah lalui debaran nak test,,selama ni aq ingat amik lesen senang saja,rupanya memang mencabar sebab kita kena kawal debaran kita sebab tiada peluang kedua bagi orang jpj,,Kalau debaran tu sampai kaki tangan sejuk menggigil gigil dengan jantung dup dap memang bahaya sebab susahla kita nak handle stereng dan clutch..

sama ada motor dan kereta,bagi aq,aq paling debar bahagian 2,bahagian dalam litar sebab sekali qa fail bukit,jangan haraplah qa boleh buat parking dan 3 pointer ataupun sekali qa fail titi,jangan mimpilah qa boleh lalu kon,brek kecemasan, pusingan lapan, dan selekoh tajam… 

Bahagian 3 memang debar juga sebab kita bawa orang jpj dan bawa dekat jalan raya betul pula tu,tak macam motor just dalam litar jalan raya… bawa macam biasa,asal tak langgar kesalahan mandatory,lulus la… time aq test jalan raya memang mencabar sebab kawasan tu banyak bukit so memang kena buat yang macam kita belajar dekat bukit tu,,lucky tempat aq just ada dua laluan kereta, senang ingat… 

tq and goodbye imkl
Tak pernah terfikir pon nak amik lesen time belajar sebab ikut perancangan memang nak amik lepas habis belajar…tapi dah alang alang ada kawan kawan sekali belajar lagipon sem 3 nanti nak pindah skudai,lagi payah nak amik..

Agak mencabar la amik time belajar sebab mak ayah tak ada dekat sisi,,lagi satu lepas habis kelas,tak payah berangan la nak golek golek atas katil,..sebab kena siap siap pergi latihan..latihan bukan sekejap..kadang kadang sampai ke malam sebab nak tunggu orang lain lagi.. nak hantar balik lagi,,tapi semuanya tu alah bisa tegal biasa..
ok,,,pengalaman korang pula camna?

5 comments:

a i m z said...

sy amek lesen lepas spm. hihi ^^

twinscraftlife said...

Hi! 안녕하세요~~! please do visit our blog! we sell
purely handmade products such as pouch,
earrings, cards, hp strap, cute items!
쇼핑하시면 더 감사합니다~~^^
http://twinscraftlife.blogspot.com
http://thesoaplicious.blogspot.com

nadiah said...

anda di tag :) jom join GA ni..

http://nadiahpuyad.blogspot.com/2012/06/1st-give-away-by-aliana.html

LELAKI INI said...

chaiyok2!!!!
tabahkan hati!!!!
usaha2!

Nur Aischa said...

tahniah kak dah lulus buat lesen :D nanti tak lama lagi lps ni dpt dah lesen. hehe