Sunday, June 10, 2012

my name is John

assalamualaikum

wah ala ala macam film My Name Is Khan saja kan.. dulu masa form 4,ada seorang ustaz ni,kalau time ustaz ni nak ambil attendance,dia tak pernah sebut full nameku,ustaz tu just sebut John datang tak? .. itu memang merujuk kepadaku sebab dah terbiasa..maybe dia malas sebut namaku yang panjang..

sampailah aq tiba tiba rasa curious disebalik nama John tu..so pergilah aq tanya ustaz tu face to face,, dan terungkailah segala persoalan yang bermain di minda..rupanya John ialah nama yang diinggeriskan daripada Yuhana..

click for enlargement
maklumlah sekarang ni semua nama nak ala ala barat..apalah yang nak diagungkan sangat dengan orang barat yang tak cukup pakaian tu.. contohnya iskandar jadi alexander, mikail jadi michael dan banyak lagi..

so,pergilah aq google nama ku dalam tulisan jawi di translate google..memang terbukti benar kata ustazku itu..dan yang penting ia tak menjejas pon makna disebalik nama ku yang diberi oleh my parents..just sebutan berbeza..

ok..jom study..

4 comments:

farah hanim said...

sdp nama
yuhana :D
ehehe

Nor Amira said...

my name is john .. :)

Nia said...

hehe,..macam mana boleh ke situ pulak maksud nama tu ye.

man said...

tak pernah cuba translate nama..