Sunday, June 24, 2012

sabtu yang indah

assalamualaikum selamat malam...

sekarang pukul 1.30 pagi..pagi tadi lepas hantar kawan dekat hentian putra..pergilah jalan jalan di bukit nenas dan kl tower,,,lagipon kami dah habis paper jumaat lepas..malas nak balik lagi rumah sebab ada program nanti...

 hutan simpan bukit nenas memang sesuai untuk sesiapa yang nak exercise tapi tak sesuai bagi sesiapa yang gayat..sebab tangga nya banyak dan terlalu tinggi..tapi best..sebelum naik,pastikan warm up dan beli  mineral bottle dulu di balai waris seni bersebelahannya..

tangga yang curam
 then,lepas kami berjaya mengeluarkan peluh dan mencairkan bedak di muka,kami perlu tempuh jambatan gantung yang sangat comel sebelum sampai ke kl tower..rendah saja jambatan gantung ni..

jambatan gantung
bukit nenas map
 sepanjang meredah bukit nenas,kami puas mencari di mana kl tower..rupanya di atas kepala kami saja...

kl tower
 masa kami meredah bukit nenas,ramai sangat tourist...malu sangat sebab kami naik tangga punyalah kura kura..tapi diorang macam arnab,siap suruh kami laju lagi..


hanya pergi area bawah kl tower sebab tak mampu nak mengeluarkan duit naik pelantar untuk ke atas...hehe..
sangat cantik
 time kami pergi ni,ada pesta negeri 2012,so setiap negeri ada dipamerkan keistimewaan nya sendiri..tapi hanya mampu lihat negeri perlis saja,,sebab terlalu penat mendaki.. budak budak sekolah rendah pon ramai sangat buat lawatan di sini..

jambatan gantung lagi
 hutan simpan bukit nenas ni agak tersorok sikit tempatnya..tapi yang pastinya bersebelahan waris seni sebelum hala ke bukit nenas monorail...kami pon dah terlajak sebab tak perasan..
ok selamat malam..

1 comment:

Husnahyuna said...

http://husnahyuna.blogspot.com
salam kenal..
wah2..
nice entry...
like ") nice :)
blog ni sgt awosome...
n entry yg sgt menarik ..
jom follow kita balik..
kite support each other k...