Friday, July 20, 2012

ahad di zoo

assalamualaikum

ahad lepas pergi terengganu jemput my sis balik untuk cuti sem..dan since aq sorang saja yang tak pernah pergi zoo kemaman dan taman rekreasi,so hala nak balik kuantan singgahla sekejap sementara mak dan ayah berehat dalam kereta..

dalam sejam la melawat dan bertegur sapa haiwan haiwan maklumla nak bulan ramadhan ni kenalah beramah mesra dengan haiwan sebelum kita sembelih buat daging rendang..yummy..

kami tak sempat nak pergi taman rekreasi sebab time tu matahari memang betul atas kepala ,pengunjung pon tak ramai..so antara haiwan haiwan di bawahla yang sempat snap pictures..

zoo kemaman memang best dan besar..ala ala macam zoo taiping la cuma tak ada night safari saja..  dewasa sekali masuk rm10 cheaper than zoo taiping which is rm12 per entry..


ostrich

burung rhea

rabbit yang sangat comel

dragon fish
helang

ayam turkey and deer

tiger and ???

ikan kelah
banyak lagi haiwan yang kami berbalas senyuman tapi disebabkan fon kehabisan bateri tak dapat nak ambil gambar..dulu aq takut sangat pergi zoo sebab aq suka imagine kalau tiba tiba ada harimau, buaya or binatang buas melintas depan kita..
ok selamat menyambut ramadhan..


7 comments:

sang kancil said...

acuuu cucu yuhuuu...~~ haha aku bosan memalam niehh..nah aku jejalan blog kaw..smpai ati xfollow aku balik...huaa~ hehe...nyway,comey2 ek pet2 ko..asal xbawak masuk lam ksj yunk ?? >.<

ღKekunangpelangiღ said...

Dah lama tak masuk Zoo. Last pun time 1st date dengan bekas awek kat Taiping. :P

Anum said...

dah lama anum x pg zoo

Leeza dayasari [santai leeza] said...

lama sangat leeza tak terjah zoo tau... heeeeeee

Leeza dayasari [santai leeza] said...

lama sangat leeza tak terjah zoo tau... heeeeeee

the tempo of life said...

eh, kat kemaman ada zoo ke? hehe. sy org ganu, tp tak pernah lak tahu. haiyaa

ejulz said...

lama x g zoo.. hehe.. giler berani main ngan rimau.. hehe