Tuesday, July 3, 2012

bakti siswa second day pt2

assalamualaikum

lepas kami menyusuri sg dungun..then solat zohor,lunch..lepas tu kami dibawa pergi melawat artifek bukit besi .. kami diberi taklimat melalui slide show dan video berkaitan sejarah bukit besi dan penghasilan..dan melawat sekitar pejabat ketengah bukit besi..

main door

rumah no 1

kemudian kami dibawa ke tempat utama perlombongan bukit besi di tasik puteri..kami juga dibawa melihat tapak UiTM kampus bukit besi yang baru di bina...

lombong besi

bangunan yang bertingkat tingkat

peninggalan 
then,selepas selesai melawat artifek bukit besi..kami bergegas pergi ke padang sk jerangau untuk acara sukaneka bersama dengan pelajar pelajar..banyak acara yang terpaksa di batalkan sebab hujan lebat..

antara acara yang dipertandingkan untuk perempuan ialah junjung kasih,lari ikat kaki,bowling padang,dan bola dalam sudu manakala bagi lelaki ialah acara tarik upih, rakit darat dan main bola..

tarik upih

sukaneka tamat disebabkan hujan lebat sangat dengan kilat dan petirnya.. kami terpaksa menunggu hujan reda di kantin disebabkan kami menaiki transport sendiri..bukan bas..
malam tu selepas solat maghrib..keluarga angkat membawa kami makan di luar..
next entri last day bakti siswa

5 comments:

deno said...

mesti best kan aktiviti mcm ni... tak sempat merasa sbb mula sakit muda lagi... masa umo 10 tahun.. jadi kalau ada apa2 program mesti deno tak boleh.. huhu

p/s; nak join bloglist deno tak? jom! :)

LELAKI INI said...

suka sukaneka!

SM said...

wa alaikum salam. eh, biasa lalu bukit mesi nak ke k.t. tapi apasal aku tak tau ada tempat menarik?! terima kasih atas perkongsian...

Lala Lavenda said...
This comment has been removed by the author.
Lala Lavenda said...

dalam banyak-banyak gambar, apam yang comel tue yang menjadi perhatian saya. hehe. sangat comel! nyway, salam perkenalan.. :)