Thursday, July 5, 2012

memory at UTM KL

Assalamualaikum

Banyak kenangan menjadi pelajar UTM KL,,antaranya memang tak boleh ponteng kelas,tak boleh tak hantar assignment sebab lecturer memang akan kenal muka setiap sorang studentnya sebab setiap course hanya ada satu seksyen saja,dan satu seksyen lebih kurang 30 orang saja..

Banyak kelebihan belajar di sini sebab kami dapat involve dengan semua aktiviti yang melibatkan mahasiswa mahasiswi di area kl Selangor

Dinner di UiTM SHAH ALAM

Dinner sekali dengan PM Malaysia untuk pelancaran yayasan sukarelawan siswa di dewan baru dewan agung Uitm..disinilah aq dapat jumpa balik kawan kawan lama time sekolah dulu sebab event ni melibatkan semua uni di Malaysia..



Tarian satu Malaysia di DATARAN MERDEKA

Best sangat time ni,,setiap malam kami kena berlatih 9 tarian untuk 9 lagu yang melibatkan semua etnik kebudayaan di Malaysia..tarian simple just ulang saja..tarian satu malaysia anjuran karnival pelancongan Malaysia..dirasmikan olah bini PM Malaysia ..



Sukarelawan di BUKIT BELACAN

Ingat tak dulu masa awal awal tahun selalu saja hujan dan kawasan kawasan rendah di sekitar kl dan Selangor menjadi sasaran banjir..so kami mahasiswa memainkan peranan untuk membantu penduduk di bukit belacan membersihkan rumah,kawasan sekitar,membasuh baju dan menyampaikan sedikit sumbangan…



Tarian inang dan zapin di DEWAN BESAR

Dan buat pertama kalinya aq menari menggantikan orang untuk tarian inang dan zapin atas satu event yang melibatkan foreigner..haha macam bengong saja menari..time menari tak fikir apa dah,sebab time tu just fikir nak habis cepat dan nak makan cepat,,memang lapar time tu..


Karnival keusahawanan

Aq join kokurikulum keusahawanan..so untuk mendapat markah,kami perlu membuktikan segala yang kami belajar semasa kelas keusahawanan berhasil dengan berniaga..kami berniaga keropok lekor yang di order dari pasar keramat pelbagai rasa dan aiskrim Malaysia..memang laku..


Dinner di GOMBAK

Kami mengadakan majlis makan malam bersama pelajar pelajar tahun 2 dan 1 dengan lecturer sebelum kami berangkat meninggalkan kl di restoran kunang kunang..memang puas hati gila makan situ memadai dengan kami bayar..


USR di PANCHING

University social responsibility…time ni masa cuti sem..disebabkan usr ni diadakan di Felda panching kuantan so aq tak lepaskan peluang untuk join since aq duduk kuantan…program ni berlangsung selama 5 hari 4 malam..semua mahasiswa tinggal bersama keluarga angkat masing masing.. banyak program antaranya program bersama pelajar sekolah,rewang bersama sama, dan program bersama masyarakat..



Aman kampus di UTM JB

Kami bukan peserta aman kampus yang mengelilingi Malaysia tu,kami just student yang tolong memeriahkan lagi…program ni berlangsung selama 2 hari 1 malam..kami bermalam di kolej tun razak..banyak aktiviti antaranya menyumbang bakti di rumah orang orang tua dan kanak kanak istimewa..



Dinner fakulti di DEWAN BESAR

Kami fakulti UTM razak school dan semua course bawah fakulti ni akan pindah ke fakulti masing masing di UTM JB,, dinner bersama dean masing masing..tapi time ni ramai tak join sebab study week,ramai orang balik dan ramai orang malas pergi antaranya aq..heheh..tapi saja nak tulis juga..

Ceramah di UPM SERDANG

First time pergi UPM,,cantik..banyak kehijauan.. ceramah ni berlangsung di stadium upm..kami just pergi tapi malas nak dengar apa yang dipercakapkan..entahla tiba tiba rasa menyesal join tapi nasi dah jadi bubur…bukannya ceramah pon,,tapi lebih kepada politik.. huhu  kecewa+menyesal+kecewa+menyesal=dapat duit…

Baktisiswa di JERANGAU, DUNGUN

Rasanya program ni program last yang kami join bawah UTM KL..program ni berlangsung selama 3 hari 2 malam selepas exam..seperti usr,kami juga bermalam di rumah keluarga angkat..juga melibatkan pelajar sekolah dan rewang bersama orang kampong…


Dapat lesen di IMKL

Kenangan yang paling besar sekali aq belajar motor dan kereta imkl Gombak…aq dapat belajar bawa kereta di tengah tengah kesibukan ibu kota..dan lesen ku sempat siap sebelum pindah JB…

banyak tempat dan perkara yang aq rasa baru first time buat antaranya melawat rumah orang orang tua, kanak kanak istimewa, bantu mangsa banjir, dapat keluarga angkat, belajar menari, berniaga, gotong royong bersama orang kampong..

 Ok..best tau involve semua program sebab aq ni jenis yang suka berjalan dan tengok suasana di tempat orang..dan yang paling best dapat baju sponsor..tu yang aq paling suka,boleh buat kenangan…
ok..akan ku pahat kenangan ini di ingatan selamanya

8 comments:

hafiz hafizol said...

hebat la.. byk pogram join.. Huhu... kita lesen pun x sudah lagi :(

jum join bloglist sy.. dh bosan la asyik blog same je kt bloglist.nk gk knl ngn blogger len :)

Anum said...

best kan
sweet memory

Cik Muda said...

utm sangat best..

☆♥L@dy @yU♥☆ said...

mmg gituew la
akan di ingati
zaman muda mudi gituew
sweet memory @.@

Alieza Dayasari said...

Tarian??? waaa pandai menari eaaaaa

Marisa Kasandra said...

Jom Download Game...
Mcm2 game menarik ada...Kompem BEST!!!
Kalau berani singgah la...FunGamez4You...Tq

ejulz said...

banyaknya aktiviti.. hehe :)

kaishin said...

wah bestnya..jauh perjalanan luas permandangan kan :)