Wednesday, September 5, 2012

owl museum

assalamualaikum

entri kali ni masih lagi berkisar di bukit bendera dan masih baju dan waktu yang sama, di mana kami pergi ke muzium burung hantu yang pertama di asia tenggara.. tiket dewasa rm10, warga emas rm5 dan kanak kanak bawah 12 free..

so siapa siapa yang nak ke bukit bendera boleh terus masuk owl museum untuk merasakan hebatnya muzium di ketinggian 8oo meter dari paras laut.. muzium kecik tapi menarik..

owl swing and gift..
sekali masuk anda akan diberikan gift seperti di atas ,untuk kanak kanak diberikan owl sticker .. anda boleh terokai alam dan aura burung pemangsa yang penuh keajaiban yang tetap hebat.. 

dalam muzium ini turut terdapat kedai menjual souvenir berupa burung hantu seperti t shirt, anak patung, rantai dan banyak lagi..

souvenir

potrait burung hantu

tempat kanak kanak bermain dan mewarna
 muzium ini boleh katakan amat sesuai untuk kanak kanak dan sangat santai.. time aq pergi tu ada mak budak tu siap salin pampers lagi untuk anak dia.. mak ayah bapak tu pon siap baring seolah rumah sendiri..

hasil seni dan kraftangan
 sangat cantik hasil lukisan berunsurkan burung hantu, comel dan ada yang nampak seolah olah hidup.. nasib baik muzium, kalau zoo burung hantu memang takut nak masuk..

ok selamat malam.. janganlah malam ni mimpi burung hantu..

6 comments:

Everything's Everythings said...

Burung hantu tu comel bagi aku.. tapi hantu yg sebenarnya agk menakutkan xD

kau takut burung hantu ke? hak2

AFIQAH RAZAK said...

bestnya..
wish dpat patung owl mcm tuh :)

Harith Iskandar said...

oooo ader muzium ek.xprASAn lak ehe

Ejam Ejam said...

saya tak berkesempatan jejak lagi penang... one day one day. :)

Isabel Diaz said...

wah, bestnya.. mcm nk g lh.. :)

Leeza dayasari [santai leeza] said...

ant tmpat yg leeza suka pg kalau leeza melancong di suatu negeri, ialah muzium.. hehehe