Thursday, September 6, 2012

taman botani

assalamualaikum

masih lagi berkisar tentang penang,,selepas pergi naik bukit bendera dam nelawat muzium owl, kami terus pergi ke taman botani untuk picnik dan bawa segala bekalan yang kami bekalkan iaitu mihun, biskut raya,kerepek, dan minuman..

taman botani cantik dan besar, banyak menerima kunjungan orang ramai especially chinese yang beriadah dan bersenam sebaliknya kami orang melayu datang menambahkan lemak .. hehe

suasana di taman botani..

bersuka ria dengan saudara mara
 dan idak ketinggalan juga pengunjung tegar setiap taman di malaysia iaitu beruk... nasib baiklah monyet ni tak agressive sangat.. kalau kita halau dia lari, tak macam beruk setengah tempat yang selamba ambil beg or makanan orang..

beruk tua
pelbagai bunga

pokok paku pakis
tak sempat nak ambil semua jenis tumbuhan..sebab time tu dah nak balik, nak kejar maghrib..
ok pen off, tamatlah entri pasal penang

5 comments:

Azriff Aziz said...

best tgk gambar2 dalam ni...ada ngan beruk tua la.

yang ni lagi best.hahahaha


"aman botani cantik dan besar, banyak menerima kunjungan orang ramai especially chinese yang beriadah dan bersenam sebaliknya kami orang melayu datang menambahkan lemak .. hehe"

hahahaha

ariff al-baqi said...

lama dah duk penang ni, tapi xpena lg sampai ke tempat tu.. Haha

Anum said...

best gak kan

Nur Hafizah Hussain said...

bestttnyee.. ada bunga2, binatang..erm..berapa ye budget untuk ke sana?? manalah tau nak gak ajak family..time cuti sekolah nanti

Leeza dayasari [santai leeza] said...

ni yg jeles nk ke penang juga ni.. mana aci.... (aci kat india). herk herk..