Wednesday, December 19, 2012

caring voice sedili

assalamualaikum

hari ini last kuliah,sebelum kami study week and final exam next year..cehh sebut next year macam lambat lagi saja, padahal next month..so last weekend kami ada last aktiviti untuk kokurikulum budi penyayang di sedili, kota tinggi..

menginaplah kami di rumah nenek dan atuk selama 3 hari 2 malam..bersama sama dengan pelajar tahfiz dan pelajar ar rayyan..sebelum ni aq pernah mention pasal pelajar arrayyan..best sangat kampung tu sebab banyak buah pokok antaranya kedondong, rambutan, ciku dan juga ulam ulaman kampung yang segar..


so, sampai sampai kampung, terus melawat sekitar kampung dan mengait buah..

tom yam dan masak lemak kuning

macam biasa, makanan pagi, tengah hari, petang dan malam kami masak ikut turn dan makan dalam talam ramai ramai,, serius makan dalam talam best sebab terus selera meningkat walaupun tak adalah lapar sangat.. seolah olah berjamaah..


kura kura

disebakan nenek dan atuk ni duduk berdua, so haiwan peliharaan menjadi teman contohnya kura kura ni.. comel sangat dahla besar, jauh beza dengan kura kura dekat rumah kami..


so pagi ahad sebelum balik UTM, kami adakan sukaneka bersama dengan pelajar, dorang sangat happy walaupun tengah panas..

ok, insyAllah panjang umur boleh jumpa lagi budak budak ini tapi sem depan dah tak ambil koku..

2 comments:

wisata outbound malang said...


Nice blog :)
salam kenal sobat :)
bagi - bagi motivasi
semoga bisa jadi semangat
Senyuman adalah sedekah yang indah, karena dengan sedekah senyuman, manusia takkan pernah merasa berhutang apa-apa dan tak kan membuat orang lain merasa terhina
ditunggu kunjungan baliknya yaa :) terima kasih ....

the tempo of life said...

comelnya kura2 :D