Thursday, January 24, 2013

sem break : kelantan

assalamualaikum 

sambungan daripada entri sem break, lepas kami pergi terangganu, kami bertolak dari kuala terengganu dan bermalam di rumah kawan di besut.. since besut dekat dengan kelantan, so berjalanlah kami ke kelantan sampai ke rantau panjang..

mula mula kami pergi kampung kraftangan, then pasar siti khadijah.. lepas tu kami lunch di rumah kawan kami di pasir mas.. selepas tu barulah bergerak ke rantau panjang.. walaupun hujan lebat, tapi tetap best..



kampung kraftangan cantik, penuh dengan keaslian dan kreativiti hasil kraftangan dan harga pon berpatutan..


 masuk pasar siti khadijah, terus rambang mata.. tak tahu beli mana satu.. semua tempat harga sama..last last tak beli langsung.. 


lepas kami pergi pasar siti khadijah, terus ke rumah kawan di pasir mas dan lunch.., kami solat zohor di masjid beijing yang cantik ni.. tak pernah tahu pon ada masjid ni.. masjid ini turut menjual kelengkapan solat dan lain lain.. 

area masjid beijing

satu yang unik pasal masjid ni sebab cermin ada di mana mana.. mula mula ingat transparent, rupanya cermin.. masjid ni memang amat memahami kaum wanita yang suka melihat cermin.. tak payah nak ambil turn tengok cermin..

lepas tu, barulah bertolak ke rantau panjang, murah sangat baju baju di sana, sampaikan lari daripada budget asal.. peniaga di sana pon memang bermulut manis untuk tarik pelanggan..


disebabkan aq suka asam, akhirnya asam dan kerepek menjadi pilihan untuk dibawak balik ke rumah sebagai buah tangan.. best sangat kelantan..banyak tempat yang cantik untuk bergambar..
ok jom mari mari lawat kelantan..

4 comments:

Semut Senyum said...

wah... mcm best je kat kelantan...
boleh la..next trip ke kelantan...
bajet pun tak tinggi rasanya ...
teruja jugak nak ke masjid tu

the tempo of life said...

saya pernah sampai sini best.

Ena's Palace said...

salam acu...
akk pernah tiba sini tapi tak pernah plak pegi masjid beijing tu...nmpk menarik je kat gambo nih...teringin nak gi kelantan lagi..

amer akat said...

Hi.. aslkum.. u have so nice blog ...bleh sy follow u? if can pls follow me back ya.. thx =_=
http://slapmestore.blogspot.com/