Friday, March 22, 2013

Butterfly Travel Agencies SDN BHD

Assalamualaikum 

Alhamdulillah semalam selesai presentation untuk subjek Employment Relations.. untuk subjek ini kami perlu berlakon di mana haruslah terdapat 3 situasi konflik di antara pekerja dengan pekerja, pekerja dengan majikan dan pekerja dengan komuniti..juga di sertakan akta dan penyelesaian.. 

Boleh dikatakan setiap sem mesti ada subjek yang kena berlakon selain daripada present guna slide.. bagus juga at least kita dapat tahu situasi sebenar pekerjaan dan tak adalah bosan sangat.. that’s why setiap kumpulan ada 11 ahli untuk menjayakan lakonan..

Setiap kumpulan juga perlu mempunyai syarikat sendiri dan jawatan.. dalam kes kami, kami menubuhkan syarikat agensi pelancongan yang diberi nama Butterfly Travel Agencies SDN BHD.. 

my terrible punchcard and company logo
Markah yang kami dapat pon puas hati selari dengan komen daripada audience, sengaja present first sebab malas nak postpone kerja disebabkan assignment, quiz and test getting a lot especially nak ke mid term break ni..

Dalam subjek ini, i'm as main actress yang mempunyai banyak masalah seperti datang lambat, rasuah , konflik dengan pekerja, bos dan komuniti dan akhirnya digantung kerja selama 2 minggu.. hanya lakonan semata mata ok..

first time berlakon on the spot dengan spontaneous dialog sebab selama ini kami berlakon guna video.. so boleh cut, action again and again... tapi tidak untuk kali ini.. debar gila tapi alhamdulillah everything runs smoothly..
ok.. pen off.. korang pula macammana, ada subjek kena berlakon??? 

2 comments:

gadis pejabat said...

blogwalking...butterfly??? sweet sangat...hope lakonan jer...jangan betol2 tau...seram lak dengar...hihihihi

saifudin abu izzudin said...

nice day :)
Bermimpilah tentang apa yang ingin kamu impikan,
pergilah ke tempat-tempat kamu inginkan,
Jadilah seperti yang kamu inginkan,
karena kamu hanya memiliki satu kehidupan
dan satu kesempatan untuk melakukan hal-hal
yang ingin kamu lakukan

http://www.nolimitadventure.com/