Sunday, March 31, 2013

saturday night..

assalamualaikum

tak sabar sangat nak cuti mid sem.. jumaat lepas memandangkan kami tak ada kelas so plan nak makan seafood dekat luar malam tu..so pukul 6 petang geraklah kami ke bandar dan siap siap solat maghrib dekat masjid Sultan Abu Bakar Johor.. 

masjid sultan abu bakr
catik dan unik masjid ni, dah macam muzium dan istana sekali tengok.. kami solat di sini pon sebab kami tunggu kawan kami sebuah kereta lagi.. so pergilah kami ke senibong.. 

malangnya apa yang dirancang tak menjadi, tak dapat kami nak makan seafood sebab malas menunggu lama since ramai sangat pengunjung datang, so kami just order masakan panas saja sambil menghirup udara pantai segar dan memandang singapore view..

mi hailam
then lepas dapat isi perut dengan mi hailam kami pergi jalan jalan di sekitar bandar JB, jammed dan ramai gila orang sebab hari minggu kot, kami pergi Danga Bay untuk lihat view malam pula dan sambil sambil tu ada funfair.. tak main pon sebenarnya sebab mahal jugalah tiket nya padahal fun fair budak budak saja..

funfair
 tengah syok syok bergambar, sedar tak sedar jarum jam sudah menunjukkan pukul 12 malam.. oh no kena balik nanti kena soal siasat dengan pak guard.. memang jammed gila sebab time tula singaporian pulang ke rumah tengah beratur kereta nak masuk woodland..

ok.. selamat berhujung minggu.. minggu ni banyak test dan quiz...

1 comment:

shu said...

rindu nk dok jb :)