Monday, April 15, 2013

GOP Puncak : Taman Bunga Nusantara


Assalamualaikum


Hari ke3 kami packing nak bergerak ke Bandung.. tapi sebelum tu, kami breakfast dulu baso.. bebola daging sangat sedap, banyak dan besar.. baksonya ada campuran maggi dan mihun.. sebelum bertolak ke Bandung, kami singgah dulu di Taman Bunga Nusantara di Puncak.. bayarannya masuk hanyalah Rp 25,ooo bersamaan Rm8... penggemar flora harus pergi disini.. sangat besar dan cantik,














 masuk masuk terus ternganga.. cantik sangat sangat aneka bunga berbentuk haiwan haiwan.. tak tahu nak describe macammana kecantikannya.. tengoklah gambar sendiri... kalau sesiapa yang rasa penat nak berjalan, bolehla naik ke menara pandang untuk melihat satu pemandangan yang besar..


 seriously bila tengok hamparan bunga, rasa macam nak terus guling guling atas hamparan bunga sambil nyanyi lagu hindustan.. oh bestnya... lepas tu, kami masuk Dahlia Corner.. tempat banyak tanaman dan rumah kaca semua.. tak sangka dekat situ ada juga taman rahsia.. kita kena cari jalan keluar, tengok taman rahsia teringat cerita running man.. nak sangat masuk tapi disebabkan lecak, so terpaksa batalkan hasrat sebab kasut rosak,,


 kami habiskan masa di Taman Bunga selama satu jam setengah..itupon masih belum pergi seluruh taman bunga lagi..punyalah besar.. kat sini terdapat juga aktiviti lain seperti go kart.. seterusnya, kami lunch di Padang Resto Simpang Raya makan nasi padang.. 


kami shopping di Factory Outlet Jeans Branded and Original Toko Tiga dan Factory Outlet Dago Area.. Ya Allah sesungguhnya Indonesia sangatlah banyak factory outlet.. sebelah sebelah saja.. tapi tak beli pon sebab rambang mata dan time tu tak ada sale... then, kami dinner di Sundanish Food Balacan makan nasi Sunda... setelah kenyang, kami check in di Hotel Ariandri Bandung.. di Bandung, kami bermalam selama 5 hari 4 malam..
so, lepas ni jangan lupa pergi taman bunga ya.. kalau berkesempatan ke sana..

4 comments:

rihan bidin said...

cantik nye..

Nurzakiah Hanum said...

cantiknya

CikAinaa said...

Cantiknya :DD

Anonymous said...

I know this web page offers quality depending content
and extra material, is there any other website which presents these stuff in quality?



Feel free to surf to my webpage: anxiety disorders treatment