Monday, November 4, 2013

Bread Crumb

Assalamualaikum

Dah lama dah nak try resepi ni, tapi disebabkan selalu tak jumpa serbuk roti.. so terpaksa delay nak buat.. so since sekarang berada di rumah, so trylah buat untuk minum petang..




bahan bahannya hanyala sosej, roti, tepung gandum, garam, dan serbuk roti... aq cuma guna 5 batang sosej dan 1o keping roti.. dan dapatlah sebanyak 20 gulung untuk dimakan..



1) mula mula pastikan sosej direbus dahulu, kemudian sosej dibelah 4.. roti dipotong 2.. 
2) sebelum gulung, lenyek dulu roti supaya senang digulung..then, gulung sosej dengan roti dan gamkan menggunakan bancuhan tepung gandum + garam...
3) next, celup roti dalam bancuhan tepung gandum dan gulingkan roti yang dicelup tadi kedalam serbuk roti oren
4) then, boleh goreng..




ok.. siap.. simple dan cepat.. semua orang boleh buat.. 
have a nice midsem break 

2 comments:

Ena's Stories said...

Simple je buat dia..serbuk roti tu mn nak cari?

DilaMilin said...

wooow..sedapnye..biasa bt kat rumah celup dgn telur je..tp goreng dgn serbuk roti tu pun mcm best jgk..crunchy2 gitu..hehe..