Saturday, February 1, 2014

Chinese New Year

Assalamualaikum

Sebelum tu nak ucapkan Selamat Tahun Baru Cina kepada yang menyambutnya.. since cuti sem memang sekali dengan cuti tahun baru cina, so akak aq ajaklah kami adik beradik pergi rumah bos akak sebab ada rumah terbuka chinese new year..

so pergilah kami 4 beradik.. first time masuk rumah orang cina dan dapat angpau.. nasib baik boss akak dan familynya ramah dan tak adalah kami segan sangat.. boss akak berapa kali ingatkan jangan risau semua ni halal sebab makanan tempah dekat restoran melayu..


cuti raya cina ni tak sangka rupanya orang cina pon ada kuih muih / biskut raya macam kita.. siap hidangkan keropok, kuih tart, kuih ros, seaweed, kuih sepit dan macam macam lagi kuih raya..


cantik dan kemas sangat rumah diorang maklumlah malam raya..

JoJo
anjing peliharaan diorang pon comel sangat.. hampir hampir saja nak pegang..  


kebanyakan yang datang pon kawan kawan office akak.. hidangan malam tu satay dan nasi impit.. memang mengenyangkan sangat..

our dinner

gong xi fa cai
ok thanks for read

1 comment:

Mysara Ab Rahman said...

wah..berayer ye...nmpk sronok..