Tuesday, March 25, 2014

Zoo Johor ^_^

Assalamualaikum

Alhamdulillah baru selesai test kedua tadi, disebabkan masih belum mengantuk dan kelas pukul 11 pagi esok.. so update la dulu entri ahad lepas..

Ahad lepas kami ada pergi interview pegawai Tabung Haji untuk subjek kami.. lepas habis tu, pergilah singgah Zoo Johor yang betul betul bersebelahan masjid.. sebenarnya  dah banyak kali lalu zoo tapi tak pernah singgah..

so pergilah singgah sekejap lagipon time tu nampak macam meriah sebab ramai gila visitor datang bersama famili maklumlah cuti sekolah kan.. pergilah kami 6 orang melawat zoo dengan memakai baju kurung di tengah tengah panas.. 

kaunter tiket


bayaran masuk hanyalah RM1 for children and RM2 for adult.. murah sangat sebab kami expect RM8.. ok sangat dan berbaloi sebab zoo ni nampak macam kecil tapi besar dan cantik..


friends

US


dekat sini banyak kuda yang cantik.. boleh menunggang hanya membayar RM4 sahaja..lagi murah berbanding UTM,, ^_^ kalau nak bermain dengan arnab pon boleh cuma bayar RM1.. 

confius ni binatang apa...





best sangat tengok visitor boleh main pusing pusing dekat tasik.. tapi terpaksa pendam hasrat sebab pakai kain.. tapi tak tahulah pula berapa bayar kalau nak main... 

ok enjoy lah gambar gambar haiwan ea..






exhausted
oklah zoo ni, sampaikan kami banyak kali tak ingat jalan pulang sebab berpusing pusing.. surau dan tandas pon disediakan.. tapi kalau nak lebih selesa boleh terus ke masjid bersebelahannya..
ok thanks for read.. 

2 comments:

Muhammad Taufiq said...

Wah bestnya :) Hi, Taufiq singgah sini :) Jemput singgah blog Taufiq awksweetgitu.blogspot.com :) Support each other =)

Muhammad Taufiq said...
This comment has been removed by the author.