Tuesday, April 1, 2014

New Family :)

Assalamualaikum


Entri ni pasal kucing.. last balik rumah bulan satu yang lalu, sekarang balik dah masuk bulan April.. hampir 2 bulan juga tak balik.. tup tup bila masuk masuk rumah terus disambut dengan kehadiran kucing yang tak dikenali sebab kucing aq sebetunya 2 ekor saja..

tengok tengok sekarang dah bertambah sampai 5 ekor .. memang banyak rupanya banyak kucing dah beranak.. memang comel dan geram sangat,. bulu bulu pon cantik cantik semua.. 




anak kucing atas ni baru saja boleh buka mata.. masih lagi menyusu, dan tempatnya memang dibawah sofa kami.. tak boleh letak luar sebab takut kucing lain makan, sebelum ni adik beradik kucing ni mati sebab kena makan la.. nama pon tak bubuh lagi..




kucing atas ni namanya Paddy, kucing ni sebenarnya kucing jiran depan rumah tapi entahlah suka sangat lepak dekat rumah kami.. maybe rumah kami banyak anak kucing so Paddy suka main sekali kot.. sampaikan makan makanan kucing kami sekali.. 

Paddy ni comel sangat.. bulu dia gebu, warna pon cantik..manja pon manja..






cuti cuti ni temanlah akak aq bawak keluar semua kucing kucing ni main dekat luar,, serious active sangat dorang bila dapat berlari lari.. kami pula yang penat mencari..




dekat atas ni anak kucing namanya Ciko,Ciki dan Cikebom.. memang comel bulu gebu macam mak dia.. tapi mak dia akak aq yang jaga.. sebab mak dia tak nak jaga anak anak dia dah.. susah sangat nak ambil gambar dorang bertiga sebab asyik bergerak saja, 

petang petang kami lepaskan dalam rumah, tapi make sure semua pintu bilik tutup sebab dorang ni kecik kalau hilang susah nak cari.. malam malam saja kurung..

Ciko & Cikebom

Ciko dan Ciki warna lebih kurang sama.. senang saja nak beza ada ekor dengan tak ada ekor.. Cikebom memang lain lah warna.. sepatutnya ada sekor lagi, tapi dah bagi orang..

erm geram kan rasa nak bawak balik UTM saja nanti.. boleh buat teman since aq dok single room.. tapi malas pula nak jaga berak kencing.. kucing jiran sebelah lagi comel tapi tak sempat ambil gambar maknya nama Scissor, anak anaknya nama Smoky, Rusty, Oreo..
best kan ada kucing, tak jemu pon jaga dorang..

No comments: