Friday, June 27, 2014

Fruit Punch Special


Assalamualaikum


Sekarang dah 2 minggu kami cuti sem di rumah.. memang banyaklah agenda nak buat kat rumah.. malam ni tak mengantuk sangat so teringin nak buat Fruit Punch lepas tengok cerita We Got Married Jin Young dan Goong Min.. lagipon tadi dah siap siap beli barang untuk Ramadhan so beli sekali barang untuk Fruit Punch..


senang saja buat.. Bahan bahannya hanyalah 




1 botol kecil Minuman Gas Ice Cream Soda, 
Buah buahan, 
Ais Krim


inipon aku just guna buah yang sedia ada di rumah, cuma beli ais krim soda dan oren saja.. kalau nak lagi menarik, better guna buah yang nampak cantik warna contohnya kiwi, anggur dan lain lain..



1) masukkah sesuku potong betik

2) masukkan sebiji oren

3) masukkan sebiji pelam epal

4) masukkan sesuku potong tembikai

5) dah campur semuanya, tuangkan air gas Ice Cream Soda

6) Siap !! letak ais untuk lebih sedap


disebabkan rumah aku masih berbaki lagi aiskrim pelangi minggu lepas, so boleh hidangkan bersama Fruit Punch diatasnya dan terhasillah 

...FRUIT PUNCH SPECIAL...






see just guna air gas botol kecik dah boleh simpan untuk satu bekas dan minum esok hari..  kuantiti bergantung kepada bilangan dan citarasa masing masing.. kalau nak buat koktel just guna bahan sama cuma tambah susu segar, maka jadilah Fruit Punch Cocktail..




biasanya makanan sebegini sesuai untuk berpicnic dan makan petang di tengah panas.. 

ok Selamat Mencuba Thanks For Read

5 comments:

Khamsi Abdullah said...

mentang2 sekarang musim panas ye.. hehe. Jemput join jika tak keberatan ye> https://www.facebook.com/groups/bloggermarhaen/

Nurzakiah Hanum said...

sedapnya

Anis Ifham said...

wah, simple & look yummy :)

Irrayyan said...

amboi....sedapnyaaa

paripari kecil said...

nampak enak, kompom kena try ni! haha