Saturday, July 5, 2014

Healthy Curry Maggi


Assalamualaikum


Haritu teringin sangat nak makan maggi, tapi tak ada maggi dirumah yang ada hanya maggi goreng.. so masa beli barang dapur belilah sekali dengan maggi kari dan maggi ayam.. jadi tadi masa buka puasa, lepas makan cucur terus makan maggi kari.. maggi kari diolah menjadi Healthy Curry Maggi.. honestly, inilah first time masak maggi sendiri.. kalau setakat rendam air panas tu dah biasa.. memang senang tapi dah jadi Maggi Kari Terlajak Kuah.. air lebih kot..




Bahan Bahannya:

Maggi Kari,
2 Biji Telur,
Lada Hijau dan merah
Garam
Bawang Merah dan Putih
Bendi


Cara caranya:


1) panaskan minyak, tumis bawang.. dah garing,masukkan air secukupnya

2) bila air dah mendidih, masukkan maggi

3) masukkan perencah kari dan secubit garam

4) masukkan lada

5) last sekali, baru masukkan bendi.. bendi memang kena masuk last sekali sebab bendi cepat berlendir

6) biarkan sejuk dan boleh makan








sesungguhnya Maggi memang nikmat sangat makan nak nak sambil tengok Running Man.. memang menyelerakan terutamanya Asam Laksa dan Tom Yam..

ok selamat berpuasa kawan kawan

5 comments:

Zura Tahir said...
This comment has been removed by the author.
Zura Tahir said...

menu asrama nie...

Encik Ket said...

saye pun minat megi kari. 5 bungkus tu bleh abis sorang. muahahaha!

tp masakan prtama sya buang dlu airnye. ganti dgn air panas baru. sebb sya trbace satu fakta, megi tu keras sebb disalut lilin. taak baik untuk kesihatan. kalau awak prasan, waktu megi direndam dgn air panas, air brtukar jd warne putih dn sdikit brminyak. kalau tak caye, try tengok.

TunSha Ayunie said...

perghhh bendi... my feverettttt

Cinta hazanis said...

lama pulak xmkn maggi ni. hehe